przymierzam sie do zakupu swojego pierwszego auta ktore bede uzywal sam na wlasne potrzeby. Zastanawiam sie nad kupnem renault 19 tak około 94 rocznika z silnikiem 1.7 bez gazu(jakos nie mam przekonania do gazu). auta te są w miare wyposarzone, czyli to co by mi spokojnie wystarczyło i ulatwialo użytkowanie( el. lusterka, el.szyby, el.szyber, wspomaganie, central zamek. mysle ze na moje potrzeby wystarczy. Z tgo co sie orientowałem to ceny oscyluja w graniocach 3000 zl, wiec tyle ile mniejwiecej mam( heh uczen LO, moja wlasna kasa, auto ma byc za swoja kase)
i teraz mam pytanie do was forumowicze. co sadzicie na temat tego auta?? jezdzil ktos, mial, jak wspomina?
ewentualnie co polecacie??
od razu mowie ze auto typu citroen AX mi nie w smak, nie luie az tak malych.
Szczerze to nie orientuje się w autach za 3000, co może być lepszego, jedyne co solidnego mi w tej kwocie przychodzi do głowy to golf II. Dziewietnastka jest trochę nowoczesniejszac ale blaca leci szybciej, części nienajtańsze i jakoś nie mam przekonania do Francuzów ale reasumując jak za 3 kafelki to może być.
Myślałeś o OC, częściach, serwisie i pozostałych opłatach???
"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.
szczerez o oplatach nie myslalem, ale oplaty to przy zakupie by mi starszy zrobil. chodzi mi tylko o opinie na temat tych aut. golfa II mowisz?? szczerze mowiac zastanawialem sie ale odeszlem od tej mysli, sa to stare auta(do 91 rok) gołe wersje(nic nie ma) stary wyglad(okragle lampy, suwaki od ogrzewania w srodku) wogule stare i oblatane auto a i w golfa trzebaby kase pchac
rysiu_89
Wysłana - 7 styczeń 2008 22:59 Usunięta przez serekkox za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.