FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 436 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
motocykl po chmurka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "motocykl po chmurka"   

spahis
 Wysłana - 30 kwiecień 2010 00:25        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
mam taki problem gdyz przeprowadzam sie do mieszkania w bloku a atm niemam garazy i niema zadnej mozliwoscie postawienia motoru pod dachem a w poblizu niema platnego parkingu.Wiec 1 wyjscie pozostaj zostawic swoj motorek na parkingu pod blokiem.

I tu moje pytanie jak wyglada takei parkowanie przed blokiem dzien i noc czy wystarczy przykryc specjalnym okryciem i przypiaz zapieciem do trzepaka?? Boje sie o wytrzymalosc motory na zle warunki atmosferyczne9w zime jc moto bedzw garazu u wujka) oraz czy inne osoby moga go ukras lub zniszczyc

Wszelkie cenne info bedzie mile widziane

Z gory dziekuje

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 30 kwiecień 2010 01:33      [zgłoszenie naruszenia]

jak go przykryjesz to nic mu nie bedzie. a czy moga go buchnac lub zniszczyc to juz zalezy od otoczenia

Live to Ride
Ride to Live ©®

Hrymr
 Wysłana - 2 maj 2010 00:34      [zgłoszenie naruszenia]

Ja będę miał ten sam problem. Możesz kupić mu składany garaż (coś a'la namiot) choć myślę, że jeśli motocykla nie ukradną to garaż na bank. Ja kupuję przykrycie. Do tego jeśli mój motocykl nie będzie miał wmontowanego zabezpieczenia, to kupuję: tytanowe zapięcie, blokadę na łańcuch z czujnikiem wibracji i alarmem, oraz alarm reagujący na ruch (nadmierne zbliżenie się do motocykla wzbudza alarm). Wszystko to na e-bayu można znaleźć bez większych kłopotów.

Zmieniony przez - Hrymr w dniu 2010-05-02 00:35:05

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 2 maj 2010 10:28      [zgłoszenie naruszenia]

kup jeszcze owczarka niemieckiego i 2 SSmanow

Live to Ride
Ride to Live ©®

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 2 maj 2010 12:05      [zgłoszenie naruszenia]

i trzy wbiratory (oczywiście z alarmem zbliżeniowym)

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

Hrymr
 Wysłana - 2 maj 2010 12:30      [zgłoszenie naruszenia]

haha. Dzielnica raczej wymaga takich zabezpieczeń. Tym bardziej, że cruiser yamaha XVS jaki nabędę zwraca na siebie uwagę.

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 2 maj 2010 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

spoko zbyty robimy ,ale tak jak ze wszystkim tak i z tym-niemożna przeginać ani w jedną ani w drugą stronę

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

Hrymr
 Wysłana - 2 maj 2010 13:32      [zgłoszenie naruszenia]

Rozumiem. Niestety na mojej dzielnicy kradzieże części motocykli, rowerów czy samochodów traktowane jest przez lokalną gówniarzerię jako rodzaj sportu. Mój kolega w 5 dni po zakupie roweru został tylko z ramą, która była przypięta tytanową linką do słupa na zamkniętym podwórzu.

Wiesmak
 Wysłana - 4 maj 2010 17:47      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli twój motocykl nie jest wielki,ani za bardzo ciężki chowaj go do piwnicy i zakup masywną kłódkę.

..

;DD

spahis
 Wysłana - 6 maj 2010 12:45      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za rady. Ale przez te przypuscmy8 miechow desz slonce itp itd motorek na dworze to nic mu niebedzie?? czy sa jies sposoby ochrony przed niekorzystnymi warunkami.

A pozatym planyje przypinac go do metalowego trzepaka i przykrywac plandeka ale czy to wystarczy? A dzilelnic jc to spokojna w miare

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 6 maj 2010 15:37      [zgłoszenie naruszenia]

jak go bedziesz przykrywac to nic mu nie bedzie

Live to Ride
Ride to Live ©®

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

motocykl po chmurka

Strony: 1 2