| Autor |
"o ile trzeba przekroczyć dozwoloną prędkość żeby fotoradar zrobił zdjęcie?" |
|
|
Roksi90
|
|
Wysłana - 6 lipiec 2008 20:40 | zgłoś naruszenie regulaminu
Tak się składa że dzisiaj jechałem moja corsunią na terenie zabudowanym i mijałem fotoradar (szara skrzynka na słupku) miałem na budziku cos koło 60-65kmh bo za późno zachamowałem a dopuszczalna predkos była 50kmh. Czy w tej sytuacji moge dostac mandat?
A tak żeby na przyszlosc pamietac, o ile trzeba przekroczyć dozwoloną prędkość żeby fotoradar zrobił zdjęcie?
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Z tym różnie, rozmawiałem kiedys u nas na sesji z jednym policjantem i pytałem go jak to jest u nas na okolicznych radarach, to mówił, że jeden łapie powyżej 80km/h natomiast inny już od 60km/h.
O ile radar nie jest atrapą, a nawet jak nie jest o też często się zdarza, że jest nieaktywny z jakiegos tam innego powodu.
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
|
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
|
|
|
Roksi90
|
|
no blysku to raczej nie bylo ale moge sie mylic bo swiecilo slonce ale po co blysk jak jest sloneczny dzien??? |
 |
|
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
|
|
|
Roksi90
|
|
lol
No to po sogu wam chłopcy |
 |
|
|
|
worldwar
|
|
Kilka dni temu leciałem z Wrocławia na Warszawe. Przy fotka.pl zwolniłem do 50km / h ( tak jak i inni ) przejezdzam a tu ***s fotek !! Zdziwiłem sie lekko... Mrugnął wyrażnie, co do tego nie mam wątpliwości, ale zastanawiam sie dlaczego. Jak przyjdzie mi mandat to będę się odwoływał. |
 |
|
|
|
renegat44
|
|
S8-R1
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Przypomniało mi sie jak jeden gość przejeżdżał obok fotoradaru z prędkością 50km/h a tu pstryk, Więc zdziwiony zawraca podjeżdza znów i znów pstryk, kolega nie daje za wygraną zawraca jeszcze raz i znów pstryk.
Za kilka dni dostał trzy mandaty z fotką za jazdę bez pasów.