FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 401 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
oc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "oc"   

Mikhaił
 Wysłana - 22 wrzesień 2008 20:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, mam takie pytanie, czasami w ogloszeniach jest napisane ze oc wazne tam przez x miesiecy, ale zaraz gdy jupie samochod to dalej bedzie wazne to oc? przeicez zmienia sie wlasciciel,i razem z tym zmieniaja sie znizki wlasciciela, i co tak moze byc? tego wlasnie nie rozumiem...

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 23 wrzesień 2008 00:21      [zgłoszenie naruszenia]

Po zakupie musisz albo przekalkulować na "swoje" OC starego właściciela ,lub wykupić sobie nowe informując przy tym "operatora" starego OC że rezygnujesz.

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

Kisielu
 Wysłana - 23 wrzesień 2008 15:19       [zgłoszenie naruszenia]

z chwila kupna przechodzi na Ciebie OC. i mozesz z niego korzystac az do chwili wygasniecia. potem powiadamiasz ten zaklad ubezpieczen ze rezygnujesz, albo u nich przedluzasz i naliczaja Ci je od nowa.
oczywiscie mozna zrezygnowac z chwila kupna wysylajac odpowiednie pismo i ksero umowy, ale po co..

kwestia taka ze przerejstrujesz i masz stare OC, to wozisz ze soba umowe z pieczatka z wydzialu komunikacji i policja Ci nic nie zrobi

jest tez mozliwosc ze ten co Ci sprzedal auto zechce zrezygnowac z OC i poprosi zwrot czesci skladki za OC i musi to zalatwic z umowa u ubezpieczyciela. w takim wypadku musi Cie o tym powiadomic zebys sie nie nacial przy wypadku
nie wiem czy zrozumiale napisalem, ale tak to mniej wiecej jest

[___=O%)O=/___]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

oc

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL