FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 278 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
odpalanie seata na benzynie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "odpalanie seata na benzynie"   

sedam6
 Wysłana - 9 grudzień 2008 19:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

jestem posidaczem seata cordoby1,6 z roku96 z gazem moj problem to ze podczas odpalania gasnie kontrolka benzyny i odrazu przeskakuje na gaz jaka moze byc tego przyczyna dziekuje z gory za odpowidz

kwiatula16
 Wysłana - 10 grudzień 2008 18:44      [zgłoszenie naruszenia]

Może tak jest ustalone?
A możliwe, że "dajesz gazu" i się przełącza automatycznie powyżej ustalonej ilości obrotów.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 11 grudzień 2008 08:05      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem której generacji masz instalację ale napewno nowsza niż I, zorientowałem się w temacie i przełącznik w późniejszych podłączony jest do komputera sterujacego i sa pewnie dwie mozliwości coś w kompie się powaliło więc trzeba by go podłączyć pod kompa wyregulować. Inna mozliwość, coś w aucie powoduje że komp łapie złe odczyty i tak reaguje mimo iz jest prawidłowo wykalibrowany. Ostatnia możliwość, że przełącznik jest zwalony. Ostatnia mozliwość jakoś najmniej mi sie wydaje prawdopodobna bo by wogóle nie przełączxał.
Tak czy owak bez podpięcia do kompa nic sie nie dowiesz, a że nie masz pewnie takiego musisz gdzieś podjechać do serwisu inst. gazowych. Tam możesz podpytac i dostaniesz szerszych informacji, gdyż chłopaki będa mieli wgląd na całą sytuację.

A tak w ogóle to nie masz mozliwości wyłączenia i jazdy normalnie tylko na benie

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

elektryk01
 Wysłana - 14 grudzień 2008 18:25       [zgłoszenie naruszenia]

JEŚLI MASZ CENTRALKE 626 TAKĄ CZARNĄ TO MA ONA Z BOKU POTENCIOMETR WYSTARCZY WYREGÓLOWAĆ.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

odpalanie seata na benzynie

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL