| Autor |
"opel omega" |
|
|
rafeek8925
|
|
Wysłana - 28 lipiec 2009 21:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
więc tak mam zamiar kupić omege 2.0 16v co wy wogóle sądzicie otym aucie awaryjność itp i czy wogóle to dobry samochód ???
| |
|
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
któa generacja omegi?? zdaje się że mamy kogoś na forum w posiadaniu omegi więc on powinien się wypowiedzieć z mojej strony tylko tyle: 2,0 będzie paliło jak głupie a przy tym będzie zamulał; pierwszą gen. męczyły problemy blacharskie i tutaj pasowałoby się przyjżeć...
pozdro
|
|
rafeek8925
|
|
chodzi mi o omege B sam nie wiem jaki silnik wybrać max to 2,5l wiekszego nieche A jak sprawdza sie w niej gaz ??? |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
Odradzam silnik 2,0 w 100%, muli w tym aucie niestety, a spalanie nie odczuwalnie mniejsze niż w choćby 3 litrowym. Najlepiej weź 2,5 V6, bardzo fajny silnik, wysoka kultura pracy i jakieś tam osiągi. A od siebie polecam 3 litrowy, ten to dopiero wariat gaz do Opla - nie wiem. |
 |
|
|
|
rafeek8925
|
|
ok posłucham kolegi wezmę 2,5 v6 mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór i naco zwracać uwagę przy zakupie ??? |
 |
|
|
|
SSszymon
|
|
tylko wiesz, jeśli znajdziesz zadbane 2.0, spodoba Ci się - nie napalaj się, lepiej poczekaj kilka dni, poszukaj V6 bo naprawdę będziesz sobie później pluł w brodę. zwróć uwagę czy z silnika nie kapie olej, wiadomo sprawdź czy łapie go ruda... jak sobie jeszcze coś przypomnę to napisze, a Ty pytaj jeśli czegoś nie wiesz. |
 |
|
|
|
rafeek8925
|
|
kurde najbardziej mnie intersuje gaz jak bedzie chodzic itp ... |
 |
|
|
|
SSszymon
|
|
Jeśli Ty masz zamiar zakładać w nim gaz, to nie oszczędzaj na instalacji, weź nowszej generacji, droższa w tym wypadku znaczy lepsza, a nie będzie z nią problemu |
 |
|
|
|
rafeek8925
|
|
ok rozumiem biore omege i zakłdam instalacje BRC ... |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
coś taki napalony na tą omege?? poczytaj o niej dokładnie na forum omegi, lub na jakimś dobrym portalu z opiniami (chyba autocentrum jest najlepsze) a później dorwij kogoś i się nią przejedź i pomyśl czy Ci taka furka będzie pasowała... spalanko w omedze na pewno Cię zaskoczy, nawet na gazie, chyba że masz hajsu od groma... ale w takim układzie odradziłbym Opla i radziłbym poszukać porządnego 2,8 z vanosem od bety- będziesz zadowolony ze spalania, a i lepiej to mieli niż 2,5 od omegi... pozdro