FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 870 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
opel omega 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "opel omega"   

rafeek8925
 Wysłana - 28 lipiec 2009 21:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

więc tak mam zamiar kupić omege 2.0 16v co wy wogóle sądzicie otym aucie awaryjność itp i czy wogóle to dobry samochód ???

Yelooon
 Wysłana - 29 lipiec 2009 12:39      [zgłoszenie naruszenia]

któa generacja omegi?? zdaje się że mamy kogoś na forum w posiadaniu omegi więc on powinien się wypowiedzieć z mojej strony tylko tyle: 2,0 będzie paliło jak głupie a przy tym będzie zamulał; pierwszą gen. męczyły problemy blacharskie i tutaj pasowałoby się przyjżeć...

pozdro

plan JDM...

rafeek8925
 Wysłana - 29 lipiec 2009 17:47      [zgłoszenie naruszenia]

chodzi mi o omege B sam nie wiem jaki silnik wybrać max to 2,5l wiekszego nieche A jak sprawdza sie w niej gaz ???

Yelooon
 Wysłana - 29 lipiec 2009 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

to już pytaj się tych co omege mają, a najlepiej tych co ją mieli:) mi się pomyliło, mój opis dotyczył omegi B ale po FL ja miałem doczynienia jedynie z omegą B z silnikiem 3,0 211KM w kombiku z automatem... nawet skóre to coś miało i fakt że się płynęło ale gościu przez tydzień robił na bryne

szukaj na forach omegi i opla, pzdr.

Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2009-07-29 21:41:08

plan JDM...

SSszymon
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:05      [zgłoszenie naruszenia]

Odradzam silnik 2,0 w 100%, muli w tym aucie niestety, a spalanie nie odczuwalnie mniejsze niż w choćby 3 litrowym. Najlepiej weź 2,5 V6, bardzo fajny silnik, wysoka kultura pracy i jakieś tam osiągi. A od siebie polecam 3 litrowy, ten to dopiero wariat gaz do Opla - nie wiem.

rafeek8925
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:27      [zgłoszenie naruszenia]

ok posłucham kolegi wezmę 2,5 v6 mam nadzieje ze to bedzie dobry wybór i naco zwracać uwagę przy zakupie ???

SSszymon
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:37      [zgłoszenie naruszenia]

tylko wiesz, jeśli znajdziesz zadbane 2.0, spodoba Ci się - nie napalaj się, lepiej poczekaj kilka dni, poszukaj V6 bo naprawdę będziesz sobie później pluł w brodę. zwróć uwagę czy z silnika nie kapie olej, wiadomo sprawdź czy łapie go ruda... jak sobie jeszcze coś przypomnę to napisze, a Ty pytaj jeśli czegoś nie wiesz.

rafeek8925
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:40      [zgłoszenie naruszenia]

kurde najbardziej mnie intersuje gaz jak bedzie chodzic itp ...

SSszymon
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:43      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli Ty masz zamiar zakładać w nim gaz, to nie oszczędzaj na instalacji, weź nowszej generacji, droższa w tym wypadku znaczy lepsza, a nie będzie z nią problemu

rafeek8925
 Wysłana - 29 lipiec 2009 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

ok rozumiem biore omege i zakłdam instalacje BRC ...

Yelooon
 Wysłana - 30 lipiec 2009 23:08      [zgłoszenie naruszenia]

coś taki napalony na tą omege?? poczytaj o niej dokładnie na forum omegi, lub na jakimś dobrym portalu z opiniami (chyba autocentrum jest najlepsze) a później dorwij kogoś i się nią przejedź i pomyśl czy Ci taka furka będzie pasowała... spalanko w omedze na pewno Cię zaskoczy, nawet na gazie, chyba że masz hajsu od groma... ale w takim układzie odradziłbym Opla i radziłbym poszukać porządnego 2,8 z vanosem od bety- będziesz zadowolony ze spalania, a i lepiej to mieli niż 2,5 od omegi... pozdro

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

opel omega

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL