nie wiem dokladnie jak z cenami ale jesli sie miesci w tym budzecie to bralbym golfa iv bez zastanowienia. atuo nudne wg mnie jak cholera ale jezdzi sie tym bardzo fajnie - srodek bardzo mi pasuje (niektorzy twierdza ze smutny i czarny ale wg mnie bardzo dobrze poukladany) bardzo fajnie pracuje skrzynia (swietnie wchodza biegi) no i auto bezawaryjne wg mnie ceny jeszcze jakis czas temu tego auta byly zawyzone - mimo podobnej jakosci ceny wyzsze o kilka tysiecy od focusa czy civica, akurat civic ustepuje dosc mocno jesli chodzi o wnetrze ale takie rzeczy jak bezawaryjnosc stoja na podobnym poziomie wg mnie
Golfino... a tutaj cechy w których peugeot ustępuje zdecydowanie:
Bezawaryjność
Układ jezdny i ogólnie mechanika
koszty utrzymania (chociaż przypuszczam że tutaj podobnie jeśli chodzi o części itp.)
4. Spalanie
5. VW TO WV nie ujmując nic peugeotowi...
pozdro
206 podobno dość awaryjny, czego o IV gen Golfa powiedzieć nie można.
Celuj w diesla jak zależy Ci na ekonomii, a jak nie to 1.8T bym na Twoim miejscu poszukał
Ja bym sie zdecydował na golfa, jest znacznie wiekszy od 206.
Co prawda 206 nie jeżdziłem natomiast miałem przyjemnośc polatać troche golfem IV. VW prowadzi sie znakomicie i bardzo pewnie, naprawdę niewiele ustepuje uznawanemu za wzór w klasie focusowi a pozatym komfort tez jest wysoki. Ergonomia wnętrza i zastosowane poraz pierwszy wskaźniki w kolorze czerień-filet urzekają . Jesli chodzi o silniki najpopularniejsze to:
1,4 75KM - średnie spalanie 8,5l/100km
1,6 105KM - średnie spalanie 9,3l/100km
1,9TDI 90KM - średnie spalanie 6,5l/100km
Jesli chodzi o wady to dwie najważniejsze to to że relatywnie drogo kosztuję i czesto je kradną. Pozatym cięzko znaleźć jakieś rzucajace się w oczy wady. Należy uważać na rozrząd i tyle. Niektórzy narzekają na nietrwałe amortyzatory i klocki hamulcowe ale to kwestia uzytkowania i elemet eksploatacyjny jak w kazdym aucie
a co do miejsca w peugeocie, to miałem przyjemność być pasażerem i z przodu wporządku (mam 186cm, nie mówiąc o klacie) ale plastiki to mnie totalnie denerwowały, trzeszczało bardziej niż zawias który też totalnie wybity pomimo małego przebiegu... przemawia to za poziomem i jakością wykonania 206
Golfino wygrywa pod każdym względem i moim zdaniem nie ma co stawiać tych samochodów obok siebie
pozdro chlopaki
Zmieniony przez - Yelooon w dniu 2008-12-04 20:01:14
"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.
Uwaga, odpowiadam na pytanie... ...golf mk IV - tak to leciałoooo
Jak dobrze pojdzie to odbiore swojego przed swietami - z nowym grillem (nie tym ala toledo I jak to ktos napisal) bez brewek, z nowymi lampami, cichą skrzynia i nowymi felgami - potwiewrdzilo sie stare indianskie przyslowie ze "dzwon matką tuningu"
Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2008-12-04 22:11:43