FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 861 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
polecial dowód za przyciemnione szyby %-) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "polecial dowód za przyciemnione szyby %-)"   

DiscoBoy
 Wysłana - 5 październik 2009 17:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jak jest procedura odzyskania dowodu rejestracyjnego za zbyt mocno przyciemnione szyby ? Wystarczy zalatwic ze stacji kontroli pojazdow papier ze szyby juz sa i jechac do wydzialu komunikacji odebrac dowod czy oprocz tego w dowodzie pojawia sie nota o przyczynie zatrzymania dowodu ktorą poznie musi podbic ten sam diagnosta ktory wczesniej wystawil mi papier stwierdzajacy ze szyby sa OK...Ewentualnie jak inaczej najlepiej zalatwic temet zeby nie trzeba bylo zdzierac foli...Powiedzmy ze przed zrobiueniem przegladu zmienie szyby na normalne odbiore dowod i wrzuce spowrtoem ciemne szyb to jak sie to ma przy ewentualnej kolejnej kontroli ?

serekkox
PZAA
 Wysłana - 5 październik 2009 20:10      [zgłoszenie naruszenia]

Musisz zerwać folie i na przegląd. Ale mogę się mylić. I po co było czarnucha zgrywać

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

DiscoBoy
 Wysłana - 5 październik 2009 20:19      [zgłoszenie naruszenia]

Serek to jest rozwiazanie dla normalnego czlowieka czyli nie dla mnie ja chce zalatwic sprawe tak zeby wilk byl syty i czarnuch cały Interesuj mnie jak wyglada taka procedura bo moge sobie zalatwic "za flaszke" kwit od diagnosty ze szyby sa ok i jechac odebrac dowod ewentualnie na czas przegladu wrzucic nowe szyby tylko czy w dowodzie pojawia sie jakas nota ze dowod byl zatrzymany za szyby i czy pod tym pozniej nie musi sie podbic diagnosta ktory owe zaswiadczenie wystawil i jak ewentualnie zlapia mnie drugi raz z ciemnymi szybami to czy nie zrobie przypalu sobie albo temu diagnoscie

Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2009-10-05 20:27:53

Ygor
 Wysłana - 6 październik 2009 08:04      [zgłoszenie naruszenia]

o ile sie nie myle powinienes dostac jakies pokwitowanie za dowod (pies powinien ci dać) a jeśli nie to jedziesz na stacje i oni zapytaja (ja chyba mialem tak po dzwonie) możesz im wcisnąć ściemę że np miałeś rozwaloną lampę (może to kupią ale musieliby6 przegapic szyby) a jak nie to musi być znajomy diagnosta - taki pierwszy z brzegu nie zrobi tego byle komu , wystawia ci swistek ze powod dla ktorego zostal zabrany dowod juz nie istnieje , idziesz z tym do WK i odbierasz dowod. wg mnie najlepiej znalezc jakiegos znajomego diagnoste , przekladanie szyb to wg mnie glupi wysilek i bez sensu

DiscoBoy
 Wysłana - 6 październik 2009 17:06      [zgłoszenie naruszenia]

No dostalem pokwitowanie...Chodzilo mi wlasnie o to czy w dowodzie pojawia sie jakas nota odnosnie powodu zatrzymania dowodu ale jesli nie to luz z zalatwieniem kwitu ze stacji diagnostycznej nie bedzie problemu - Dzieki

Neo3
 Wysłana - 6 październik 2009 19:01      [zgłoszenie naruszenia]

nic sie w dowodzie nie pojawia, jedziesz na stacje pan wladek wychodzi stwierdza ze szybki nie oklejone wypisuje kwit i koniec, jezeli pan wladek nalezy do specyficznej grupy *****ow to przy okazji sprawdzi Ci cala reszte

btw. dlaczego nie zdjales foli z szyb przy policjancie?
masz prawo nie przyjac mandatu jezeli policjant nie pozwolil Ci zdjac foli na miejscu.

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 6 październik 2009 19:39      [zgłoszenie naruszenia]

masz prawo nie przyjac mandatu jezeli policjant nie pozwolil Ci zdjac foli na miejscu.

nie dostał mandatu

józio Ci podbija i śmigasz dalej do zatrzymania, szybko Cie pizgli

Zmieniony przez - zaborek w dniu 2009-10-06 19:39:26

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

Taxon
 Wysłana - 7 październik 2009 14:40     
 Usunięta przez serekkox za naruszenie Pkt7 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

DiscoBoy
 Wysłana - 7 październik 2009 18:15      [zgłoszenie naruszenia]

Ta wzmianka o smierci i rodzinie naprawde mnie poruszyla

...i jak narazie mam tylko przyciemnione szyby, xenon i neony dopiero jak sprzedam troche pszenicy

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 październik 2009 23:26      [zgłoszenie naruszenia]

Taxon.

Jedna zła wypowiedź i żegnasz sie z moto

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Taxon
 Wysłana - 13 listopad 2009 15:53      [zgłoszenie naruszenia]

A możesz mi powiedzieć w jaki sposób złamałem regulamin ?
Bo jakoś nie przypominam sobie, abym kogoś obraził.
Swoją drogą ciekawy z Ciebie moderator - wycinasz posty, choć nie łamią prawa ani regulaminu, a przymykasz oko na porady niezgodne z prawem w rodzaju "idź do pana Józia i na lewo podbij sobie przegląd".
Bravo - tak trzymać.

Zmieniony przez - Taxon w dniu 2009-11-13 15:56:53

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

polecial dowód za przyciemnione szyby %-)

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL