| Autor |
"pomoc z omega b - jaki silnik 2,0 czy 2,5?" |
|
|
busak89
|
|
Wysłana - 4 sierpień 2008 22:03 | zgłoś naruszenie regulaminu
chcę kupić omege c ale niewiem jaki śilnik 2,0 czy 2,5v6 co sadzicie
| |
|
 |
|
|
|
totalz
|
|
wybor jest chyba oczywisty? czy tez nie? :D |
 |
|
|
|
ArvaL
|
|
|
|
|
Batman..
|
|
W omedze C jest tez silnik 2.2 16V co ma coś koło 145 koników i myśle że do spokojnej jazdy wystarczy. Silniki mocniejsze wiadomo wiecej przyjeności z jazdy Ci dostarcza ale spalanie i obsługa jest dużo kosztowniejsza. Silnik 2.2 16V dobrze powinien sekwencje znieść wtedy wogóle zrobi sie z omegi oszczędne auto |
 |
|
|
|
FARINELLI
|
|
silnik 2,0 był bazową jednostką napedową omegi.jest to najtrwalsza jednostka napedowa omegi B. Ponadto najtańsza w naprawie.Jeśli nie masz cięzkiej nogi będziesz zadowolony z jego osiagow, równiez koszty naprawy w porownaniu z innymi silnikami bedą wręcz śmieszne
|
|
Piotreke39
|
|
Ja zle wspominam omege 2,0 dla mnie 16 zworowka to kiszka w porownaniu do 8v omegi a. |
 |
|
|
|
ZORRO44
|
|
Siema.Panowie zamierzam kupic omege b z motorem 2.0 16v.Z sekwencyjna instalacja gazowa.Jak sprawuja sie te samochody i jakie sa czesci do nich.mialem audi a3 1.8 lecz musialem sprzedac.przykladowo porównujac a3 1997r i omege 1997r.co jest tansze w utrzymaniu? |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
2,0 16V bardzo dobrze znosi sekwencyjna instalację. O ile była dobrze zamontowana i własciwie ekspleatowana. Koszty naprawy obydwu jednostek pewnie będą się kształtowały podobnie, oplowska może ciut taniej. Omega z racji na mase bedzie palic więcej niz leciutkie A3. Koszty części tez będą podobne dla przykładu tarcza ham. A3-107zł, Omega-121zł; Klocki A3-40zł, Omega 40zł.
|
|
ZORRO44
|
|
AliBabus za klocki do audi na przód placilem 110za 2szt. a koszty rozrządu?i opel tańszy w zakupie |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Ja podałem akurat na tył jakies tam przykładowe ceny z allegro.
Rozrzad do 2,0 16V oplowskiego z robocizna pewnie jakies 500zł. do A3 watpie, żeby był tanszy.