FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 560 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
pomocy sprzedawca sie obrazili nie chce oddac umowy.. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "pomocy sprzedawca sie obrazili nie chce oddac umowy.."   

adek666
 Wysłana - 12 styczeń 2008 16:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam
kupilem wczoraj fiata.
znalazlem ogloszenie w internecie pojechalem z3znajomych w umowione miejsce i po ogledzinach auta (trwaly 1 godzinę) postanowilem podpisac umowe ze sprzedajacym.

Podpisalismy umowe,przekazal mi dowod rejestracyjny,polise oc oraz dwa komplety kluczykow narazie wszystko bylo piekne i wspaniale.

Po powrocie do domu okazalo sie ze wsyzstkie dokumentysa na nazwisko poprzedniego wlasciciela (nie tego od ktorego kupilem ale jeszcze wczesniejszego) reasumujac chlopak od ktorego kupilem auto majac je ponad 2 miesiace nie przerejestrowal go na siebie i jezdzil na dokumentach poprzednika.

Juz pomijajac moja niekompetencje i glupote ze wczesniej tego nie sprawdzilem i nie zazadalem poprzedniej umowy kupna sprzedazy comoge w tym wypadku zrobic ? bo ani go zarejestrowacani nic...

Sprzedajacy umywa rece gdy dowiedzial sie ze chcem isc z tym na policje zasmial sie i szyderczo powiedzial ze umowe zgubil.... a ja bylem swiadomy tego ze jej nie ma skoro podpisalem umowe i kupilem auto bez niej...

czy jesli nie ma szansy na polubowne odzyskanie umowy kupna sprzedazy pozostaje sprawa w sadzie?co grozi sprzedawcy za taki przekret?

PanMarcin
 Wysłana - 14 styczeń 2008 14:11      [zgłoszenie naruszenia]

skoro masz dowód rej. na poprzedniego właściciela to może z nim się spróbuj skontaktować, masz przecież jego adres

z tym sądem to ostateczność, twoim celem jest mieć porządek z samochodem więc radze najpierw tym się zając a dopiero potem wyciąganiem konsekwencji od sprzedającego

moderator Prawa i Motoryzacji

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 14 styczeń 2008 14:16      [zgłoszenie naruszenia]

No stary dałeś ciała z tym nie sprawdzeniem wszystkiego po całosci.

A on w ogóle kupił to auto??? czy poprostu sprzedał nie swoje??? Gorzej jak własciciel zgłosił że auto mu skradziono.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

adek666
 Wysłana - 14 styczeń 2008 17:25       [zgłoszenie naruszenia]

witam, dzieki za porady.

wlasnie takzrobielmzadzwonilem do poprzedniego wlasciciela itoon mi wysle kserojegoumowy z tym typkime odktorego kupywalem..

ztym sadem lekko przegialem fakt ale nerwa mialem ostrego..
ale zalatwione juz dzieki za udzielenie sie w temacie :)
pozdr

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pomocy sprzedawca sie obrazili nie chce oddac umowy..

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL