FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 350 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
potrzebuje pomocy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "potrzebuje pomocy"   

Mariusz_X
 Wysłana - 7 listopad 2008 15:45        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!!! zdałem egzamin na prawo jazdy teraz czekam na odbiór w nastepnym tygodniu kupuje samochod bedzie to opel corsa A 1.2 B+G. Auto kupuje od wujka,jest zarejestrowane na niego i ubezpieczone ale ja bede musial je przerejstrowac na siebie tylko ze ja nie mam znizek i mam 18 lat to mam jeszcze zwyzke chyba 30% chyba ze zarejestruje samochod na mojego ojca tylko ze on nie ma prawa jazdy i ma czyba 10% znizki bo ma na siebie zarejestrowany motorower od 2 lat jak by mogl mi ktos policzyc ile by mnie to wyniosło i gdzie ubezpieczyc w jakiej firmie tego tyle jest ze ja sie nie lapie w tym....wydaje mi sie ze taniej by bylo zajerestrowac autko na ojca tylko nie wiem ile to by kosztowalo w zwiazku z tym bardzo prosze o pomoc i szybka odpowiedz

z gory dziekuje

Ygor
 Wysłana - 7 listopad 2008 15:48      [zgłoszenie naruszenia]

najtaniej bedzie zapewne na ojca - dokladnie to policzyc moze ci broker - napisz z jakiego jestes miasta to ew dalbym ci kontakt - jesli z warszawy ... W warszawie najtaniej ma PTU - tzw pakiet mazowiecki - przy aucie o pojemnosci do 1.4 wychodzi ci 900 oc za rok plus obowiazkowo NNW kierowcy lub ubezpieczenie mieszkania za 150 - w sumie 1050

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-07 15:49:00

Mariusz_X
 Wysłana - 7 listopad 2008 15:56      [zgłoszenie naruszenia]

ja jestem z Chełma w woj. lubelskim mam pytanie---> a nie ma szans zeby mnie to wynioslo gdzies w granicach 500 zł???

Ygor
 Wysłana - 7 listopad 2008 15:58      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem jak jest w chelmie (to zalezy od rejonu polski i szkodowosci w nim) , ale w warszawie (najdrozej w polsce) ni chu ... tzn nie da sie

p.s. dlatego wlasnie kupuje sie auto taniej o jakies 2 tys niz masz pieniedzy - bo zakup to tylko jeden z wydatkow ...

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-07 15:59:18

Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-07 15:59:35

serekkox
PZAA
 Wysłana - 7 listopad 2008 19:34      [zgłoszenie naruszenia]

Chyba ze ktoś jest kozakiem jak Prosiak i jeździ bez OC 2 miechy

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Ygor
 Wysłana - 7 listopad 2008 19:39     
 Usunięta przez Ygor za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

Kisielu
 Wysłana - 16 listopad 2008 12:12       [zgłoszenie naruszenia]

jesli tylko na siebie, to przy tej pojemnosci zaplacisz ok 1000zeta
rejestruj z ojcem bo bedzie taniej troche.
jestem z lubelskiego, wiec mysle, ze gdzies taka cena bedzie

a jak i to za drogo, to zawsze mozesz sobie rozlozyc na raty, ale to troche drozej wyjdzie. plus jest ze placisz np w dwoch ratach co pol roku

Zmieniony przez - Kisielu w dniu 2008-11-16 12:13:42

[___=O%)O=/___]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

potrzebuje pomocy

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL