| Autor |
"problem z audio" |
|
|
Diler nh
|
|
Wysłana - 28 maj 2008 20:43 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam,
niedawno kupiłem auto, w którym był zamonowany sprzęt audio(wymienione głośniki+skrzynia+wzmacniacz) ale mam z tym pewien problem. Wzmacniacz niespełnia do końca swojej roli(przynajmniej tak mi sie wydaje). Problem polega na tym, że jak podlącze do niego skrzynie to gra ona tak jak zwykly duży głośnik :) Czasem jest moc taka jak powinna być, a czasem tego nie ma. Bywa tak ze gra wszystko elegancko i samo tak jakby sie wyłancza. Dodam tylko ze wzmacniacz jest dwukanalowy. Podejżewam, ze albo wzmak jest nie tak albo coś jest z okablowaniem...
Może mi ktoś wyjaśnić(jak laikowi) co z tym zrobić, bo skoro już jest to pasowało by żeby grało jak należy :)
Aha, dodam jeszcze, ze jak skrzynia jest podłączona, ale nie ma tego pier.dolnięcia to tak dziwnie świszczy jak dodaje gazu
| |
|
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
jaki masz wzmacniacz konkret
pewnie złe pasmo masz ustawione
|
|
Diler nh
|
|
Zeus 600, dość stary
A jak zmienić pasmo??
Zmieniony przez - Diler nh w dniu 2008-05-28 20:58:21 |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
pstryczkiem/suwakiem w bok, najlepiej wklej zdjecie od boku gdzie sie znajduja RCA
to jest hifonics?
Zmieniony przez - zaborek w dniu 2008-05-28 21:14:07
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
Diler nh
|
|
Dokładnie jutro wszystko posprawdzam i postaram sie o jakies foto.
Sam tego niepodłanczałem, juz kupiłem z tym audio.
Moze cos sie da z tego jeszcze zrobić :)
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Sprawdz szczególnie polaczenie masy. Koncowki kabli moze sa zardzewiałe.
A pisk jest spowodowny zakloceniami z alternatora. Wyczysc klemy w akumulatorze.
Wysle Ci na priv link
 |
|
|
|
Diler nh
|
|
Dzięki dobry człowieku :) Jutro wróce do domu to dam znać co i jak. |
 |
|
|
|
Diler nh
|
|
Problem w tym że nie ma żadnych pstryczków, które można byłoby przestawić. Tak to jest hifonics.
Kable z tego co sie orientuje to są dobrze podłączone.
Przeczyściłem te klemy przy akumulatorze, narazie odziwo gra tak jak powinno, tylko sie zastanawiam jak długo.
Znalazłem gościa, który mi sprawdzi wzmacniacz po weekendzie i wtedy bede wiedział troche więcej. |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|