FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 728 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
problem z link4 - prosze o pomoc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z link4 - prosze o pomoc"   

br0nks
 Wysłana - 10 sierpień 2008 13:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Jestem ubezpieczony w link4 oc. od 2007 roku. i podpisalem z nimi umowe na kwote 511,90zl i rozlozylem na 2 raty.
Jedna z nich wynosila: 255,96zl a druga 255,94zl.
Dwa dni przed wygasnieciem starej umowy otrzymalem nowa, wraz z wyzsza skladka. I wynosi ona: 607,59zl. Podzielona na dwie raty: 303,79zl i 303,80zl. Chcialbym sie was zapytac, jak to mozliwe ze moj ubezpieczyciel (czyli w tym wypadku Link4) podniosl skladke bez uprzedniego powiadomienia mnie? Co mam zrobic? czy zaplacic im skladke z pierwszej umowy tzn 255,96zl, czy tez musze zaplacic ta nowa - z bezprawna podwyzka? Prosze o szybka pomoc, poniewaz dzisiaj musze zdecydowac o wplacie, ktora jutro mam dokonac.
Pozdrawiam.

EDIT: Czy to mozliwe ze na dowodzie wplaty od link4, nie ma wpisanych danych samochodu, ani numeru rejestracyjnego?Tylko imie, nazwisko, nr polisy i kwota?

Pozdrawiam.

Zmieniony przez - br0nks w dniu 2008-08-10 13:16:04

br0nks
 Wysłana - 10 sierpień 2008 13:51      [zgłoszenie naruszenia]

Wlasnie odbylem fajna rozmowe z przedstawicielka firmy link4, ktora poinformowala mnie ze moim obowiazkiem jest osobioscie dowiedziec sie telefonicznie, przed wygasnieciem umowy czy beda jakies podwyzki w OC. Oczywiscie jest to jakas kpina. Moj ubezpieczyciel powinien mnie poinformowac o takich powaznych ZMIANACH. Ale to widac przeklada sie na profesjonalizm fimry prowadzacej, oraz wyludzanie pieniedzy od klientow, ktorzy powierzyli im swoje zaufanie.

Mam nadzieje, ze coraz mniej klientow bedzie kozystac z ich uslug w przyszlosci i beda ostrzegac swoich znajomych tak jak ja to teraz robie, przed podpisaniem umowy z niejakim 'LINK4'.

Pozdrawiam, i namawiam do rezygnacji z uslug tych profesjonalnych wyludzaczy NASZYCH ciezko zarobionych pieniedzy.

Czekam takze na wasze komentarze w tej sprawie.

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 10 sierpień 2008 21:55      [zgłoszenie naruszenia]

Komentarz jest taki ,że możesz zrezygnować z umowy z nimi jeśli coś ci nie odpowiada ,co do podwyżki to imo nie muszą cie informować bo tak jak wspomniałem wyżej w każdej chwili możecie sie rozstać z ubezpieczycielem.Co do danych samochodu to muszą one być wpisane w dowodzie opłacenia polisy pozdro

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

espacio
 Wysłana - 3 grudzień 2008 01:00       [zgłoszenie naruszenia]

Rezcznik Ubezpieczonych, prowadzi statystki skarg zgłaszanych przez klientów. Okazuje się, że Link 4 wypada dość blado w tych stastykach. Posiada jedynie 1.21 % udziału w rynku ubezpieczeń w tzw. dziale II (obszar ubezpieczeń obejmujący głównie ubezpieczenia komunikacyjne), ale jednocześnie 2.99 % udziału w ogólnej liczbie skarg. To znaczy, że odsetek w ogólnej liczbie skarg przewyższa o prawie 2,5 razu udziały w rynku! Krótko mówiąc z tych statystyk wynika, że klienci Link 4 skarżą się częściej.

Zmieniony przez - renegat44 w dniu 2008-12-03 01:14:53

Dowiedz się więcej o Link4 - [www.link4-ubezpieczenia.pl]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z link4 - prosze o pomoc

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL