FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 158 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
problem z obrotomierzem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z obrotomierzem"   

Kriszo85
 Wysłana - 21 październik 2011 15:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Rzecz dzieje się z VW POLO III. Wymieniłem licznik na używany z allegro i po włączeniu silnika wskazówka obrotomierza wskazuje na max i tam zostaje. Przy gazowaniu nic się z nią nie dzieje.Jak wyłącze silnik to opada. W starym liczniku obrotomierz działa poprawnie. Co może być nie halo ? Uszkodzony licznik czy coś innego ?

Ygor
 Wysłana - 21 październik 2011 15:47      [zgłoszenie naruszenia]

ja bym stawial na uszkodzony licznik - nie znam licznika z tego konkretnie modelu ale w moim aucie (civic 5g) jak sie bawilem podswietleniem i zle skrecilem licznik (uszkodzilem cewke odpowiadajaca za temp silnika) , to po wlaczeniu zaplonu temp byla na max , a po wylaczeniu spadalo ... nie sadze zeby ten obrotomierz byl na cewkach ale uszkodzenie licznik wydaje mi sie sensowne i logiczne

a co ze starym bylo nie tak ?

Kriszo85
 Wysłana - 21 październik 2011 15:53      [zgłoszenie naruszenia]

w starym poziomu paliwa mi nie pokazywało, cholera jasna nie wiem czy teraz reklamować bo stracę 40zł za kuriera w obie strony

Ygor
 Wysłana - 21 październik 2011 15:54      [zgłoszenie naruszenia]

najlepiej byloby dorwac drugie takie polo , przelozyc licznik oraz sprawdzic w drugim samochodzie licznik ktory dostales - mialbys 100% pewnosci wtedy, ale jakbys mogl to juz pewnie bys sprawdzil ...

Kriszo85
 Wysłana - 21 październik 2011 15:56      [zgłoszenie naruszenia]

ale to wtedy stary licznik by źle pokazywał jakby coś było u mnie nie tak. Nie znam nikogo kto ma polo III, a zaproponowanie komuś obcemu rozkręcanie licznika pewnie nie przejdzie

Ygor
 Wysłana - 21 październik 2011 15:57       [zgłoszenie naruszenia]

no tak wskazuje logika ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z obrotomierzem

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL