FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 939 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
problem z renault clio II 98r 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z renault clio II 98r"   

slowik75
 Wysłana - 10 marzec 2009 19:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam-Panowie mam problem -co to może być- nie chce mi odpalac coraz częściej clio II 98r - mam zamontowanego antywłamywacza,który odcina chyba dopływ paliwa - tak przypuszczam bo jak przekręcam kluczyk w stacyjce to zapalją się kontrolki -radio chodzi itd, natomiast jak chcę odpalić to bez wciśnięcia tego kuziczka kręci i nie odpala takie ciuch ciuch ciuch - i tu mój problem- czasmi tzn. teraz co raz częściej dzieje się tak nawet jak odpalam prawidłowo- tzn 3,4 razy nie odpali- kręci tak jak by było odcięte paliwo i potem odpala normalnie nawet 10,15 razy i znowu jak go j...e to tak samo-koledzy w pracy przypuszaczali ,że może przewody napięcia są do wymiany ale chyba wtedy by tak sie dzialo jak jest wilgoć a w moim przypadku nie ma reguły- czy to słońce czy wilgoć- zastanawia mnie fakt ,że tak sie dzieje nagle kilka razy potem jest o.k i nagle znowu- tak sobie pomyslalem ze może ten antywłamywacz sie psuje ale -nie wiem co robić- co byście najpierw sprawdzali ?

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 11 marzec 2009 07:50      [zgłoszenie naruszenia]

Tan anty-włam odcina dopływ paliwa czy odcina napięcie w cewce bo z takim sie kiedyś spotkałem

A co do cięzkiego odpalanie, sprawdź kable i swiece, na moje świece do wymiany , kiedy ostatnio wymieniałeś

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

slowik75
 Wysłana - 11 marzec 2009 18:17      [zgłoszenie naruszenia]

najpierw sprawdzę czujnik położenia wału korbowego- tak mi doradzili-pozdrawiam

Cyber_89x
 Wysłana - 11 marzec 2009 18:59       [zgłoszenie naruszenia]

jakiej formy swiece kupic do vectry 1.6 benzynka i jaki rodzaj bo cyzm sie roznia ;p

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z renault clio II 98r

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL