FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 462 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
problem z silnikiem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z silnikiem"   

rejent2
 Wysłana - 26 kwiecień 2009 23:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam!!! Mam problem z silnikiem w p405 1.9 silnik chodzi ładnie równo pracuje wogóle nie dymi z rury wydechowej ale ma takie przedmuchy, że olej pryska na zewnatrz przez wejście na bagnat, wlew oleju i tym podobne otwory przy silniku i nie wiem co dalej robić czy szukać innego silnika czy naprawiać? Co to może być? Z jednej strony słyszę ze wystarczy uszczelke pod głowicą wymienić z drugiej strony że lepiej po szukać silnika i wymienić nie wiem co robić doradcie coś.

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 26 kwiecień 2009 23:39      [zgłoszenie naruszenia]

przechodziłem to w hondzie ostatnio, ciśnienie idzie w miske olejową z tłoków, rozbierz silnik to zobaczysz co poszło, w każdym bądź razie nie jeździj już nim,

jak sam wszystko zrobisz co mozna typu zdjecie glowicy i zawiezienie do zakładu bo planowanie trzeba zrobić to w kosztach wyjdziesz podobnych pewnie jak silnik używka ale to też jest loteria

edit: a olej i płyn chłodniczy? pomieszane czy nie?

Zmieniony przez - zaborek w dniu 2009-04-26 23:41:20

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

rejent2
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 00:05      [zgłoszenie naruszenia]

no własnie że nie pomieszany i to mnie zastanawia

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 00:10      [zgłoszenie naruszenia]

no to na tłoku puszcza ciśnienie, jak wyciągasz bagnet od oleju to hałas pewnie się zwiększa wciskasz-wyciagasz-wciskasz-wyciagasz porównaj sobie

na długo go nie uruchamiaj, bo jak się nagrzeje znowu to rozsadzi coś, np pokrywe zaworów nam rozsadziło

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

rejent2
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 00:13      [zgłoszenie naruszenia]

Aha Czyli na 100% na uszczelce pod głowicą się nie skończy szkoda:( pewnie pierszcienie tez do wymiany normalnie katastrofa

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 00:19      [zgłoszenie naruszenia]

tak pierścienie też, koszta pod 1K się robią ogólnie

rejent2
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 00:20      [zgłoszenie naruszenia]

to chyba jednak muszę poszukać innego motoru
o kurde a te koszty pod 1K to prawie tyle co za auto:( a miało sie fajnie jezdzić

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-04-27 00:24:32

Ygor
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 07:04      [zgłoszenie naruszenia]

a czy to nie jest wina zapchanej odmy ? bo cos mi sie zabor wydawalo ze tak wspominales , nie da rady jakos tego udroznic ?

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 10:02      [zgłoszenie naruszenia]

czasem tak jest też że odma zapchana, można od tego spróbować,ale jak sprawdzi bagnetem to i tak będzie już wiedział wszystko

Ygor
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 10:07      [zgłoszenie naruszenia]

ale to co w takim razie jest przyczyna powstawania cisnienia ? bo nie kumam za bardzo ... cisnienie w skrzyni korbowej jest wypuszczane przez odme , z kolei w cylindrach przez zawory wydechowe ... to na chlopski rozum cos musi byc niedrozne skoro powstaje takie cisnienie ... ew mogloby byc za duzo oleju , slyszalem ze czasem przedostaje sie benzyna do oleju ... nie masz go za duzo ?

rejent2
 Wysłana - 28 kwiecień 2009 09:12      [zgłoszenie naruszenia]

własnie czytam wypowiedzi i wnioskuje z nich że jak będzie słychać róznice w głośności pracy sylnika podczas sprawdzania bagnetem to znaczy ze pierścienie do wymianany a jak nie bedzie róznicy to może być zapchana odma tak? a co to jest ta odma?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z silnikiem

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL