| Autor |
"problem z wyborem" |
|
|
hogix
|
|
Wysłana - 18 kwiecień 2011 11:56 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam proplem w wyborze mojego pierwszego auta. Wyselekcjonowałem te 4 modele: Audi A3, Golf IV, Seat Leon i Alfa Romeo 147. Mam do dyspozycji do 15tys złotych. Najlepiej w diselu i rok około 2000. Które z tych aut polecacie?
Osobiście najlepiej podoba mi sie A3, ale chyba ciężko będzie znaleść za taką kwotę z roku 2000.
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
hehe trzy pierwsze samochode ktore wymieniles to praktycznie jedno auto wiec pewnie wyznacznikiem dla ciebie bedzie dostepnosc i cena z reszta uszeregowales wg ceny
ja bym osobiscie alfe odrzucil bo jej sie boje i mi sie nie podoba (choc nie mam blizszych doswiadczen) a z pozostałych trzech zialbym Leona , golfa iv ponoc ciezko znalezc w dobrym stanie mimo ze jest ich mnostwo ( no i jest mega zwykly i niefajny) ,a za audi bym nie chcial doplacac bo nie jest wcale fajniejsze (na moje oko)
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2011-04-18 12:24:03 |
 |
|
|
|
hogix
|
|
O golfie mam to samo zdanie co Ty . Co bym sie na ulice nie spojżał to widzę golfa. Generalnie to ojciec doradza mi golfa, bo ma passata 1.9tdi z 2002r i sobie chwali. 6 lat nim jeździ i żadnych awarii, a golf to prawie to samo tylko inne opakowanie i przystępniejszy.
W audi pociąga mnie usportowiony wygląd, a w alfie wyposażenie, ale też się troche obawiam tej marki. A leon to alternatywa dla golfa.
Zmieniony przez - hogix w dniu 2011-04-18 12:55:40 |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
tylko ze tak jak ci pisałem leon golf i a3 to to samo auto , ta sama płyta często silnik i wiele wiele elementów a różnią się jak to napisałeś opakowaniem , oczywiscie z zewnatrz , srodek itd itp ale bebechy to praktycznie to samo ... w kazdym z tych aut znajdziesz 1,9 tdi w roznych wariantach |
 |
|
|
|
hogix
|
|
Słyszałem, że najlepsza wersja tego silnika to ta 110-konna.
A jakbym miał do wyboru a3 i golfa w tej samej cenie tylko, że a3 o 2 lata starsze to lepiej brać golfa?
Da się jakoś poznać, że licznik kilometrów był cofany albo zatrzymany??? Bo jak oglądałem sobie na niemieckiej stronie ogłoszenia to prawie każde auto miało około 200tys i więcej przejechane, a w Polsce dziwnym trafem sprowadzone samochody mają 100tys-150tys, a nawet mniej niż 100tys widzialem gdzies. |
 |
|
|
|
zuz9e
|
|
Mam Alfa 147 1.9jtd 2002 od roku i nie narzekam. Auto ładne, świetnie się prowadzi, silnik żwawy, spalanie 6l/100km w mieście.
Mam wersje silnika 115konna, 150konna to musi sobie dobrze radzić z tym autkiem.
Zmieniony przez - zuz9e w dniu 2011-04-20 21:03:36 |
 |
|
|
|
hogix
|
|
Chyba nie zdecyduję sie na żadne z powyższych aut. Znalazłem fajną ibize 1.9tdi 130kM. Co o tym możecie mi powiedzieć? Kolega zaklepał mi ten samochód we Francji. |
 |
|
|
|
hogix
|
|
Dodam, że to rocznik 2002 |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
hogix
|
|
Auto praktycznie w 100% zakupione. Za nieco ponad tydzien powinenem juz to miec, to sie pochwale jakimis fotkami. Swoją drogą ciekawe jak sie jezdzi na tej sześciobiegowej skrzyni. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|