FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 635 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
procenty 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "procenty"   

5555
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 04:12        | zgłoś naruszenie regulaminu

siema mam lejce na prawko na okres 2 lat bo prowadzilem pod wplywem alkoholu i teraz jak mnie zlapia oczywiscie trzezwego to co mi moga zrobic?

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 14:04      [zgłoszenie naruszenia]

grzywna, koles z osiedla dostal 5K z 3 lata temu, moze cos sie zmienilo

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

tetsuo86
 Wysłana - 14 czerwiec 2007 15:44      [zgłoszenie naruszenia]

warunkiem zawiasow jest zakaz prowadzenia pojazdow,wiec Ci je odwiesza i pojdziesz siedziec.Nie jezdzij

shuttle
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 15:51      [zgłoszenie naruszenia]

może być też taki motyw, że z tych 2 lat zrobi sie 4 albo już prawka nie odzyskasz. Dużo zależy czy np. nie jedziesz po spożyciu alkoholu itd.

PanMarcin
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 16:44      [zgłoszenie naruszenia]

warunkiem zawiasow jest zakaz prowadzenia pojazdow,wiec Ci je odwiesza i pojdziesz siedziec

bzdura
zakaz prowadzenia pojazdów można orzec tez obok kary pozbawienia wolnosci bez zawiasów,to nie jest zaden warunek zawiasów
odwieszenie kary pozbawienia woności nastepuje (obligatoryjnie) po popełnieniu przestepstwa podobnego w okresie proby
jazda bez uprawnien jest wykroczeneim a nie przestepstwem

Na podstawie art 94 §1 Kodeksu WYkroczeń dostaniesz grzywne w wysokości od 20 do 5000 złotych. Chyba to jest odpowiednia kwalifikacja, ale jak bede miał dostep do lexa to sie upewnie.

moderator Prawa i Motoryzacji

tetsuo86
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 21:35      [zgłoszenie naruszenia]

jezeli ktos dostal 2 lata zakazu prowadzenia pojazdow,to znaczy,ze mial wiecej niz pol promila-popelnil przestepstwo. I dostal zawiasy. Niechce tu sie wyklocac,dwa miechy temu odebralem zabrane prawko za jazde po pijaku i wiem wszystko z praktyki,a nie z teori,ktora wyglada smietankowo.

PanMarcin
 Wysłana - 15 czerwiec 2007 22:05      [zgłoszenie naruszenia]

no i...?
bo zupełnie nie wiem o co ci teraz chodzi
ja nigdzie nie negowałem ze jazda po pijaku to przestepstwo i orzeka sie za to (oprocz kary) zakaz prowadzenia pojazdów.

moderator Prawa i Motoryzacji

tetsuo86
 Wysłana - 16 czerwiec 2007 00:52      [zgłoszenie naruszenia]

jak Ci to wytlumaczyc...jak masz powyzej 0,5promila powinienes isc do wiezienia,ale nie idziesz. Dostajesz zawiasy pod warunkiem,ze wplacisz grzywne,bedziesz sie kontaktowal z kuratorem i przez caly okres zakazu prowadzenia pojazdow nie bedziesz jezdzil,jezeli niespelnisz czegos to odwiesza Ci wyrok,a jak na jezdzie z zawiasami bez prawka zlapia to jeszcze dodatkowo oprocz odwieszenia wyroku grzywna za brak prawka.

VLAD.IV
 Wysłana - 16 czerwiec 2007 04:07      [zgłoszenie naruszenia]

tetsuo - ******lisz glupoty...
jakies rozkminki na chlopski rozum sobie robisz...
poczytaj sobie przepisy kk dotyczace warunowego zawieszenia kary pozbawienia wolnosci, a nie walisz jakies smuty o praktyce

varna
 Wysłana - 16 czerwiec 2007 05:41      [zgłoszenie naruszenia]

pozamiatał

tetsuo86
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 00:18      [zgłoszenie naruszenia]

vlad....chcesz byc najmadrzejszy ? Bo to Ty ******lisz niemajac racji. Taka jazda po wyroku,to naruszenie zakazu sadowego czyli PRZESTEPSTWO,a nie zwykly brak prawka,do tego dochodzi naruszenie porzadku prawnego,za co sad moze odwiesic wyrok,Panie Wszystko Wiedzacy.
Pozdrawiam.

KODEKS KARNY Art. 244. Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności lub PROWADZENIA POJAZDOW albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu orzeczenia w sposób w nim przewidziany,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

ps.przepros

Zmieniony przez - tetsuo86 w dniu 2007-06-17 00:23:29

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

procenty

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL