ten silnik jest nowszy od mojego ale moc i pojemnosc ta sama - auto tez ciezsze od mojego ale podejrzewam ze spalanie bedzie podobne - normalni ludzie po miescie spalaja jakies 8 litrow benzyny (ja jak zejde ponizej 9 to jest sukces). Co do bezawaryjnosci - to o ile nie kupisz szrota nie masz o co sie martwic - z tego co sie orientuje w tym modelu trzeba uwazac na skrzynie (glownie type-r - synchronizacja drugiego biegu , ale w cywilnych tez trzeba na nia zwrocic uwage) poza tym slyszlaem tez ze tylnia klapa potrafi rdzewiec - musisz dobrze obejrzec. Z silnikiem (o ile nie zarzniety) nie bedziesz mial zadnych problemow - ja mam starszy model juz ponad rok i jeszcze nic sie w nim nie popsulo samo z siebie . Uwazam tylko ze silnik jest za slaby do tego modelu - szczegolnie jak wlaczysz klime to poczujesz - proponowalbym 1,6 ale wybor nalezy do ciebie. a tak to goraco polecam. Poczytaj :
[http://www.auto-swiat.pl/wydania,artykul/Honda_Civic_1_6___Jest_dobrze__ale_nie_idealnie,Artykul-17244]