| Autor |
"punto 1 nie odpala po mroznej nocy" |
|
|
shogun2111
|
|
Wysłana - 3 listopad 2009 12:28 | zgłoś naruszenie regulaminu
jak w temacie, dzis ok god 11, wsiadlem do auta przekrecilem kluczyk i odpalil na chwile odrazu ale tak dziwnie sie cos jak tłukło, po kilku sekundach zgasł. probowalem odpalic i nic, pozniej juz tak dziwnie jak by krecil sie sam rozrusznik az poszlo troche dymu gdy otwozylem maske. co moze byc przyczyna??( mam cieknaca chlodnice i wlewam wody i chyba zamarzla moze to to??)
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
hmmm nie wiem jak w punto jest , ale np w civicu pompa wody jest napedzana z rozrzadu , jezeli woda w pompie zamarzla i ja zablokowala .... to coz , mogl przeskoczyc rozrzad lub zerwac sie pasek ... |
 |
|
|
|
shogun2111
|
|
jak moge sprawdzic??nie zmam sie na tym kompletnie |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
hmmm , jak sie nie znasz to dzwon po mechanika ... ciezko zgadywac , nie wiem na ile te halasy byly grozne , teoretycznie moglbys jeszcze sprobowac odpalic jak sie zagrzeje , ale to moze byc bardzo ryzykowane i mozesz zniszczyc silnik jesli juz tego nie zrobiles , moja rada - nie znasz sie - dzwon po mechanika, tudziez doholuj do niego auto |
 |
|
|
|
shogun2111
|
|
sprobuje odpalic jak sie zagrzeje, teraz nie mam kasy zbytnio a nie wiem ile policzy sobie mechanik |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
jezeli przeskoczyl ci rozrzad , lub pekl a ten huk to spotkanie zaworow z tlokami to coz ... silnik na smietnik ... pamietaj ze mozesz powiekszyc uszkodzenia ... |
 |
|
|
|
shogun2111
|
|
huku nie bylo tylko takie jakby tłuczenie, niedawno probowalem i nie zapalil.
jakie sa objawy zepsutej pompki paliwa?
Zmieniony przez - shogun2111 w dniu 2009-11-03 20:14:29 |
 |
|
|
|
funfel34
|
|
W punto 1.1 rozrząd jest bezkolizyjny także rozwalenie głowicy możesz wykluczyc co nieznaczy ze pasek nie mógł się zerwac przez zatartą pompe wody |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
zasadniczo objawy popsutej pompy sa takie ze samochod (rozrusznik) kreci ale silnik nie odpali, bo nie podaje paliwa |
 |
|
|
|
shogun2111
|
|
prawdopodobnie jest uszkodzona pompa wody, wywalilo jakis kapsel czy cos takiego z silnika (blok lub brok) |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
mechanik sprawdzal ? to pewnie niezle koszta - pewnie nowy silnik ? |
 |
|