FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 332 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
regeneracja wahaczy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "regeneracja wahaczy"   

komuna990
 Wysłana - 9 maj 2011 09:37        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam wybite wielowahaczowe zawieszenie. Zastanawiam się wsadzać zestaw master sportsa (na oryginały mnie nie stać)czy regenerować całe zawieszenie jakie u mnie siedzi (jest oryginalne).
regenerował ktoś? opłaca się? jak się ma do tego wytrzymałość wahacza? (nie chce żeby rozdupczył się podczas jazdy na dwie części)

Ygor
 Wysłana - 9 maj 2011 09:46      [zgłoszenie naruszenia]

chodzi ci o wymiane samych tulejek jak rozumiem ? co to za auto ?

komuna990
 Wysłana - 9 maj 2011 13:39      [zgłoszenie naruszenia]

audi a4,

nie wiem dokładnie na czym to polega, ale wygląda to tak, że daje się firmie wybite zawieszenie (wahacze + końcówki drążków), oni to regenerują i odsyłają.
Podejrzewam, że wymieniają wszystkie tulejki na wahaczach itd, a bez ruszania zostaje tylko aluminiowy wahacz.

O ile po takiej regeneracji te nowe gumy wytrzymują podobno tyle samo co nowe oryginalne.

Ygor
 Wysłana - 9 maj 2011 14:00      [zgłoszenie naruszenia]

a to cos slyszalem , tulejki w wahaczach zdaje sie sa wymienne ale sworznie nie - dlatego trzeba albo wymienic caly wahacz albo zregenerowac sworzen i wymienic tulejki

problem w tym ze musisz zdajc wahacz i trzymac podniesione auto na czas wysyłki i regeneracji (no chyba że znalazłbyś w swoim mieście) i to jest spory kłopot, natomiast jesli kupisz nowe to dajesz auto mechanikowi i odbierasz sprawne

co do cen musisz w necie poszukac

komuna990
 Wysłana - 9 maj 2011 15:31       [zgłoszenie naruszenia]

wahacze jestem w stanie sam zdemontować i zamontować, mam do dyspozycji garaż z kanałem - to jest najmniejszy problem.

Bardziej martwię się później o trwałość takiego wahacza - o ile wszystkie gumy będą nowe to przecież aluminiowy wahacz ciągle pozostaje stary i nie chciałbym żeby kiedyś podczas jazdy się rozleciał powodując jakiś wypadek.

W ogóle takie coś jest możliwe? Bo jeśli mam ryzykować zdrowie lub życie to wole już wsadzić nowe wahacze master sports (tanie, różne opinie. są ludzie którzy pokaźną liczbę km zrobili na tym).

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

regeneracja wahaczy

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL