FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 704 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
rejestracja auta 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "rejestracja auta"   

IMY
 Wysłana - 10 sierpień 2008 17:52       

Przeniesiona przez zaborek z działu 'Na luzie'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Ile mniej wiecej wydam na rejestracje auta z silnikiem diesla 2.0 101 KM, ktore bylo juz rejestrowane w Polsce. I ile wydam na rejestracje auta z tym samym silnikiem, tyle ze swiezo sprowadzonym?

I.M.Y.A.

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 10 sierpień 2008 22:00      [zgłoszenie naruszenia]

auto rejestrowane w Polsce to -koszt ubezpieczenia plus koszt przerejstrowania i opłacenia podatku ,jeśli samochód jest z innego miasta niż twoje to koszt tego przerejstrowania wyniesie około 200zł a jeśli jest z tego samego miasta to wyniesie ok 80zł,podatek 100zł
Co do auta z zagranicy to musisz do powyższych kosztów doliczyć koszt przeglądu i tłumaczeń dokumentów -nie wiem jak teraz jest z opłatami przy przewozie przez granice bo cos tam sie pozmieniało

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

IMY
 Wysłana - 11 sierpień 2008 23:18      [zgłoszenie naruszenia]

aha ok rozumiem, dzieki
wlasnie ja juz sam nie wiem jak to teraz jest.
jakis czas temu za auto sprowadzone dalm okolo 2000zł, a na allegro ludzie sprzedajacy auta pisza ze za 1200 okolo rejestracja auta SPROWADZONEGO...

I.M.Y.A.

janowzw
 Wysłana - 14 sierpień 2008 08:25      [zgłoszenie naruszenia]

witam. ja tez mam pytanie co do rejestracji auta. pare dni temu na necie przeczytałem gdzies ze jesli kupiłem auto w moim miescie (na blachach mojego miata) i jesli jest znaczek polski na nich zamiast unijne gwiazdki to trzeba nowe blachy wymieniac i koszt wtedy wzrasta do około 200zł. Czy to prawdA? Pozdro!

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 14 sierpień 2008 09:39      [zgłoszenie naruszenia]

No tak niestety ponoc jest ale przedzwon do swojego wydziału komunikacji to się dowiesz na 100%.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

IMY
 Wysłana - 14 sierpień 2008 17:50      [zgłoszenie naruszenia]

a nie orientujecie sie jak jest z cena auta sprowadzonego?
slyszalem cos ze jezeli silnik 2 litry to placi sie pare tysiecy nawet... i chodzi mi glownie o silnik 2.0, bo auto z takim motorem chce sciagnac z zagranicy. jezeli oczywiscie bedzie taniej anizeli kupno auta zarejestrowanego juz w kraju...

I.M.Y.A.

FARINELLI
 Wysłana - 16 sierpień 2008 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

za vectre 2,0dtl 101km sprowadzona zaplacilem 1450zl oplat brutto, w kraju bylo by to 2% podatku czyli ok 400zl i przerej 200zł czyli 600zł

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

IMY
 Wysłana - 16 sierpień 2008 22:26       [zgłoszenie naruszenia]

Wielkie dzieki FARINELLI
Sog

I.M.Y.A.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

rejestracja auta

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL