FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 242 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
reno laguna problem z elektryką 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "reno laguna problem z elektryką"   

sebwaw2
 Wysłana - 8 październik 2010 16:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

posiadam reno lagune kombi 2003r 2.2l 150koni i mam duży problem z codziennym rozładowaniem sie akumulatora przez co muszę co wieczór odłączyć akumulator żeby rano odpalić.auto było podłączone w serwisie reno do komputera i nic nie wykryli,a pozatym auto normalnie funkcjonuje,żadna kontrolka serwisu sie nie pali,altelnator normalnie ładuje,to co możepobierać na tyle prąd żeby w ciągu 6godz postoju auto ma rozładowan aku????

Neo3
 Wysłana - 8 październik 2010 16:23       [zgłoszenie naruszenia]

Ło panie to moze byc prooooblem
nie wiem jak u Ciebie ale powiem Ci na przykladzie mojego prowadzącego, mial podobny problem z tym ze jego auto to jetta po kilknastu wizytach w ASO okazalo sie że powodem tego byl komputer i szyberdach ktorego nie bylo> Komputer po wylaczeniu zaplonu i zamknieciu centralnego sprawdzał czy wszystko jest zamkniete, wlacznie z szyberdachem, jako ze jego nie bylo komunikacja odbywala sie "tam i spowrotem" caly czas co skutkowalo wyladowywanym akumulatorem. Nie pamietam czy skoczylo sie na wymienionym kompie czy na programowym usunieciu szyberdachu.
Jak widac moze byc wiele niespodziewanych przyczyn.

U ciebie na sam poczatek sprawdzilbym jaki jest prąd pobierany z aku przy wlaczonym zaplonie, a pozniej zaczał szukac potencjalnych zwarć czy usterek elektroniki.

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

reno laguna problem z elektryką

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL