| Autor |
"resjstraja auta" |
|
|
PanMarcin
|
|
ja sie nie spotkałem z przypadkiem żeby samochód mógł być ubezpieczony na kogoś innego niż właściciela, jeszcze popatrzę w ogólnych warunkach umów ubezpieczeniowych to powiem ci coś więcej
co do tej rejestracji to samochód może być zarejestrowany i na 10 osób, byleby każda z nich miała tytuł prawny do samochodu
zobacz pytanie nr 8 -> [http://www.axa.pl/ubezpieczenia/6_porady.html]
Zmieniony przez - PanMarcin w dniu 2008-01-08 22:22:11
|
|
sprajt868
|
|
|
|
|
PanMarcin
|
|
tak najprościej to by było zadzwonić na infolinie do jakiegoś ubezpieczyciela i sie zapytać
ale wg mnie nie da sie tak zrobić jak mówisz, czyli że ty jesteś właścicielem ale nie ma na ciebie ubezpieczenia, dałem ci link w którym jest wyraźnie napisane że Umowa ubezpieczenia może być zawarta wyłącznie przez lub na rzecz właściciela pojazdu
z linku do tego forum to akurat nic nowego nie wynika, w niektórych miejscach straszne głupoty wypisują
Nie masz w rodzinie kogoś (oprócz ojca) kto ma zniżki i mógłby figurować jako współwłaściciel?
Zmieniony przez - PanMarcin w dniu 2008-01-09 17:41:40
|
|
sprajt868
|
|
no nie bardzo.ach te kłótnie rodzinne:( a opcja zarejestrowania auta na dwie osoby na mnie i na tate a ubezpieczenie tylko na ojca odpada?
|
 |
|
|
|
PanMarcin
|
|
a opcja zarejestrowania auta na dwie osoby na mnie i na tate
jeśli będziecie współwłaścicielami to można
a ubezpieczenie tylko na ojca
ja ci na to pytanie nie odpowiem , musiałbyś zadzwonić do pierwszego z brzegu ubezpieczyciela
|
|
sprajt868
|
|
jednak zarejestruje auto tylko na tate. musi mi wysłac jakies upowaznienie. Wiecie moze co ma w nim byc zawarte? Marka auta co jeszcze? |
 |
|
|
|
PanMarcin
|
|
dane swoje i ojca, adres, PESEL, nr dowodu osob., stopień pokrewieństwa, przedmiot pełnomocnictwa (czyli do czego upoważniasz), dane pojazdu
tylko nie wiem czy wystarczy zwykła forma pisemna czy musi byc podpis notarialnie poswiadczony, musisz sie tego dowiedziec w wydziale komunikacji
|
|
sprajt868
|
|
pytalem i trzeba notarialnie. tylko jakie dane samochodu? |
 |
|
|
|
PanMarcin
|