| Autor |
"resjstraja auta" |
|
|
sprajt868
|
|
Wysłana - 6 styczeń 2008 15:09 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam. chcialbym sie zapytac ile zaplce ze przerejestrowanie samochodu audi a4 z 2001 roku o wartosci 40tys i czy jesli mam 22 lata to cene bedzie wyzsza czy bez roznicy jest wiek
| |
|
 |
|
|
|
PanMarcin
|
|
za przerejestrowanie coś ok. 160 zł
wiek jest bez różnicy
Zmieniony przez - PanMarcin w dniu 2008-01-06 15:53:28
|
|
sprajt868
|
|
moj problem wygląda tak.
jestem w trakcie kupna wspomnianego auta
chce ono ubezpieczyc na ojca bo on ma zniezke ale go nie ma w kraju i powiedziano mi ze moge za niego sie podpisac i wystarczy jego dowód
a zarejestruje samochod na siebie bo potrzebne są jakies upoważnienia gdybym chcial na ojca.
da rade tak zrobic i nie bede mial zadnych problemow?
Zmieniony przez - sprajt868 w dniu 2008-01-06 17:10:24
Zmieniony przez - sprajt868 w dniu 2008-01-06 17:11:06 |
 |
|
|
|
PanMarcin
|
|
do rejestracji samochodu bedzie ci potrzebny dowód własności, czyli umowa sprzedaży samochodu
jeśli jako kupujący bedziesz tylko ty to tylko na ciebie bedzie można zarejestrować ten samochód, jeśli ty i ojciec to w dowodzie rejestracyjnym bedzie wpisani obaj, nie spotkałem sie z sytuacją żeby kto innym był włascicielem samochodu a na kogo innego był zarejstrowany
a co do opłat to jeszcze mam jedno pytanie: to jest samochod juz wczesniej zarejestrowany w kraju?
btw. troche cie nie rozumiem, to jak chcesz w końcu zarejestrować ten samochód? na siebie czy na ojca?
Zmieniony przez - PanMarcin w dniu 2008-01-06 22:50:52
|
|
sprajt868
|
|
chce zrobic tak ze zarejesrtuje auto na siebie a ubezpiecze na ojca gdyz nie moge na siebie bo zapłace olbrzymie pieniadze bo mam tylko 22 lata
na tate nie moge zajrejestrowac bo jest w usa i musialby wyslyac mi jakies upowaznienia lecz przy ubezpieczniu nie są one wymagane
czy tak mozna? |
 |
|
|
|
sprajt868
|
|
odpowie mi ktos. bardzo mi zalezy na tym |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
na moje OC idzie na wlasciciela
a jak TY bedziesz wlasciciel, to po znizkach
|
|
sprajt868
|
|
nie rozumiem. czyli nie moge zarejstrowac na siebie auta a ubezpieczyc na kogos innego |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
dam CI przyklad, kupilem fure, zeby miec zniżki po ojcu, fura musiała być zarejestrowana na ojca, a ja wspolwłascicielem
|
|
sprajt868
|
|
zaborek jak bylem w jednej ubezpiczalni to wyliczyli ze jakbym chcial zarejestrowac samochod na ojca i na mnie jako współwłasciciela to bym zaplacil 7200 zł za pelen pakiet ubezpeczenia
kurde ja juz tego nie rozumiem. zarejstrowac auto moge tylko na jedną osobe przeciez
moglby mi ktos to wytłumaczyc? |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
no ja mam tak jak Ci napisałem i do tego jeszcze ojca auto jest w innej ubezpieczalni i jak ja swoim gdzies przy***ie to jemu zniżki nie polecą