| Autor |
"samochod do 18tys" |
|
|
vanguma
|
|
Wysłana - 27 wrzesień 2009 20:06 | zgłoś naruszenie regulaminu
mam pytanie odnosnie zakupu samochodu interesują mnie samochody sportowe do (18tys jakieś porządniejsze) lub jakies do 12tys a reszte włozyć w tuning
intresowały mnie samochody typu: (silnik max 2.2)
-honda prelude IV (V jakos nie przypadła mi do gustu )2.2 vtec 185km sa podobno jeszcze z silnikiem 200km ale ostatnio ich coś nie moge znaleźć
-Mitsubishi eclipse II gen. 2.0 145km
-honda civic wyłącznie coupe ale coś ostatnio za dużo widuje tych samochodów ale podobno jest warta uwagi
-audi a3 słyszałem o tym samochodzie same dobre rzeczy
-hyundai coupe typ tiburon usa rocznik 2001 z silnikiem 2.0 140km lub 1.6 chyba 116km
-byla jeszcze alfa 156 ale podobno silnik w alfach jest bardzo awaryjny wiec odpada
-subaru impreza 1.8 185km
-toyota celica VI gen. tutaj silnik 2.0 175km
bardzo prosił bym o opinie tych samochodow (awaryjność, częśći itp)
najbardziej interesuje mnie preluda eclipse hyundai celica
byłbym też wdzięczny gdyby mi ktoś powiedział jak ich silniki reaguja na mały tuning do 300km
| |
|
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
Prelka IV- furka ok, tyle że słabo z blachą, ja bym sie jednak rozejżał za V gen.
Mitsu Ecli- bardziej wygląda jak jeździ, ale to tylko moje zdanie
Civic Coupe- no samochód rzeczywiście coraz bardzej oklepany, a to dlatego że ludzie zaczynają słusznie go doceniać
A3- spoko, blacha nie do ruszenia (jak w każdym audi) silnik 1,8T bardzo podatny na mody (troche pali), dobra jakość wykonania, raczej mało awaryjny
Coupe/tiburon- nie wypowiadam sie bo nie miałem z żadnym doczynienia
156- ładnie to śmiga ale miałem więcej doczynienia z 147 i moge powiedzieć że to nieco skomplikowany samochód...
Impreza- gdyby nie Civic coupe to z obranej stawki chyba tego bym szukał, boxer co prawda troche pali i nękają go drobne usterki, niemniej jednak wszystko rekompensuje dźwięk boxera oraz 4x4
Celica- też kiedyś tego szukałem i nie wiem dlaczego odpuściłem... pasowałoby poczytać o tym aucie
co do części to już pisałem o tym w wielu postach- problem zanikł już jakiś czas temu, ceny są zrównane a i z dostępem nie ma problemu do większości z tych aut (samochody sprowadzane, rozbiórki samochodów, rozbite), jeśli zdecydujesz się na subaru to od razu na forum i tam chłopaki na bank mają swoje źródła... a pozatym na allegro już teraz jest chyba wszystko
pozdro
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Wizualnie najlepeij wyglada Tiburon, silniki ponoc powstają we współpracy z mitsubishi. A3 z 1,8T jest dobrą bazą do taniego podnoszenia mocy ale to samochód oparty na golfieIV i ma jego walory trakcyjne. 156 całkiem ładne i tanie, kumpel miał rok jeździł i chwalił później musiał sprzedać. Mi się wydaję że ta alfa jest napeno spolidniejsza niż się mówi w dowcipach, chociaż szczytem bezawaryjności tez może i nie jest.
Na japońcach się słabo wyznaje
|
|
klaudi00
|
|
|
|
|
Yelooon
|
|
właśnie szukam miejsca w którym będe mógł odczepić złą opinię Alfy... znam ludzi co jeżdżą alfami i chwalą- z opowieści... a każda Alfa jaką napotkałem na żywo sprawiała złe wrażenie, przy wspomnianej 147 nie jest tak źle, ale samochód wkurza częstymi usterkami. Co do 3000GT... nie znam osobiście a podany przykład ma kiere z prawej strony
pozdro
|
|
vanguma
|
|
też myślałem nad 3000gt ale to pewnie musi dużo palić a z takim silnikiem niewiem czy bmw m3 nie byłoby lepszym rozwiązaniem |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
swoją drogą gdybym ja miał wydać taką kase na auto tego typu to nie widze innej opcji niż 200sx 1,8T. 170KM daje rade, zadbany egzemplarz trafi się za 10 - 12K, tyle że trzeba się przygotować na wydatki do takiego samochodu więc 18Tyś. będzie w sam raz i auto lalunia. ewentualnie jak ktoś nie lubi japońców to cokolwiek z silnikiem 2,8 z vanosem od bawarki.
pozdro
|
|
vanguma
|
|
200sx jakoś mnie nie przekonuje wyglądem |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
|
|
|
vanguma
|
|
s14 moze byc, myslalem ze chodzi ci o s13 a tak swoją drogą to 200sx ma już turbo |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
owszem ma... a to jakiś problem? A3 1,8T jest też uturbione. swoją drogą porąbały mi sie klawisze i pisałem o S13. S14 za 13K raczej nie znajdziesz... ale można by poszukać i myśle że w 18tyś. można coś rozkminić.