FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 370 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
samochod do 18tys 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "samochod do 18tys"   

vanguma
 Wysłana - 27 wrzesień 2009 20:06        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam pytanie odnosnie zakupu samochodu interesują mnie samochody sportowe do (18tys jakieś porządniejsze) lub jakies do 12tys a reszte włozyć w tuning
intresowały mnie samochody typu: (silnik max 2.2)

-honda prelude IV (V jakos nie przypadła mi do gustu )2.2 vtec 185km sa podobno jeszcze z silnikiem 200km ale ostatnio ich coś nie moge znaleźć
-Mitsubishi eclipse II gen. 2.0 145km
-honda civic wyłącznie coupe ale coś ostatnio za dużo widuje tych samochodów ale podobno jest warta uwagi
-audi a3 słyszałem o tym samochodzie same dobre rzeczy
-hyundai coupe typ tiburon usa rocznik 2001 z silnikiem 2.0 140km lub 1.6 chyba 116km
-byla jeszcze alfa 156 ale podobno silnik w alfach jest bardzo awaryjny wiec odpada
-subaru impreza 1.8 185km
-toyota celica VI gen. tutaj silnik 2.0 175km

bardzo prosił bym o opinie tych samochodow (awaryjność, częśći itp)

najbardziej interesuje mnie preluda eclipse hyundai celica
byłbym też wdzięczny gdyby mi ktoś powiedział jak ich silniki reaguja na mały tuning do 300km

Yelooon
 Wysłana - 27 wrzesień 2009 22:15      [zgłoszenie naruszenia]

Prelka IV- furka ok, tyle że słabo z blachą, ja bym sie jednak rozejżał za V gen.
Mitsu Ecli- bardziej wygląda jak jeździ, ale to tylko moje zdanie
Civic Coupe- no samochód rzeczywiście coraz bardzej oklepany, a to dlatego że ludzie zaczynają słusznie go doceniać
A3- spoko, blacha nie do ruszenia (jak w każdym audi) silnik 1,8T bardzo podatny na mody (troche pali), dobra jakość wykonania, raczej mało awaryjny
Coupe/tiburon- nie wypowiadam sie bo nie miałem z żadnym doczynienia
156- ładnie to śmiga ale miałem więcej doczynienia z 147 i moge powiedzieć że to nieco skomplikowany samochód...
Impreza- gdyby nie Civic coupe to z obranej stawki chyba tego bym szukał, boxer co prawda troche pali i nękają go drobne usterki, niemniej jednak wszystko rekompensuje dźwięk boxera oraz 4x4
Celica- też kiedyś tego szukałem i nie wiem dlaczego odpuściłem... pasowałoby poczytać o tym aucie

co do części to już pisałem o tym w wielu postach- problem zanikł już jakiś czas temu, ceny są zrównane a i z dostępem nie ma problemu do większości z tych aut (samochody sprowadzane, rozbiórki samochodów, rozbite), jeśli zdecydujesz się na subaru to od razu na forum i tam chłopaki na bank mają swoje źródła... a pozatym na allegro już teraz jest chyba wszystko

pozdro

plan JDM...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 07:46      [zgłoszenie naruszenia]

Wizualnie najlepeij wyglada Tiburon, silniki ponoc powstają we współpracy z mitsubishi. A3 z 1,8T jest dobrą bazą do taniego podnoszenia mocy ale to samochód oparty na golfieIV i ma jego walory trakcyjne. 156 całkiem ładne i tanie, kumpel miał rok jeździł i chwalił później musiał sprzedać. Mi się wydaję że ta alfa jest napeno spolidniejsza niż się mówi w dowcipach, chociaż szczytem bezawaryjności tez może i nie jest.

Na japońcach się słabo wyznaje

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

klaudi00
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 11:36      [zgłoszenie naruszenia]

Yelooon
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 15:29      [zgłoszenie naruszenia]

właśnie szukam miejsca w którym będe mógł odczepić złą opinię Alfy... znam ludzi co jeżdżą alfami i chwalą- z opowieści... a każda Alfa jaką napotkałem na żywo sprawiała złe wrażenie, przy wspomnianej 147 nie jest tak źle, ale samochód wkurza częstymi usterkami. Co do 3000GT... nie znam osobiście a podany przykład ma kiere z prawej strony

pozdro

plan JDM...

vanguma
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 16:56      [zgłoszenie naruszenia]

też myślałem nad 3000gt ale to pewnie musi dużo palić a z takim silnikiem niewiem czy bmw m3 nie byłoby lepszym rozwiązaniem

Yelooon
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 17:22      [zgłoszenie naruszenia]

swoją drogą gdybym ja miał wydać taką kase na auto tego typu to nie widze innej opcji niż 200sx 1,8T. 170KM daje rade, zadbany egzemplarz trafi się za 10 - 12K, tyle że trzeba się przygotować na wydatki do takiego samochodu więc 18Tyś. będzie w sam raz i auto lalunia. ewentualnie jak ktoś nie lubi japońców to cokolwiek z silnikiem 2,8 z vanosem od bawarki.

pozdro

plan JDM...

vanguma
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 17:54      [zgłoszenie naruszenia]

200sx jakoś mnie nie przekonuje wyglądem

Yelooon
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 18:20      [zgłoszenie naruszenia]

wygląd? no chyba że w ten sposób... dla mnie samochód ma jeździć a nie wyglądać to może beja 328Vanos? jeśli chodzi o spalanie to idzie zejść do 12 po mieście, gorzej z ubezpieczeniem... a radze sie zastanowić nad S14 bo to piękna maszyna

plan JDM...

vanguma
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 19:04      [zgłoszenie naruszenia]

s14 moze byc, myslalem ze chodzi ci o s13 a tak swoją drogą to 200sx ma już turbo

Yelooon
 Wysłana - 29 wrzesień 2009 20:33       [zgłoszenie naruszenia]

owszem ma... a to jakiś problem? A3 1,8T jest też uturbione. swoją drogą porąbały mi sie klawisze i pisałem o S13. S14 za 13K raczej nie znajdziesz... ale można by poszukać i myśle że w 18tyś. można coś rozkminić.

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

samochod do 18tys

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL