Silnik krokowy w samochodzie to elektryczny silnik, który za pomocą elektronicznego sterowania (z jednostki sterującej wtryskiem paliwa) jest w stanie powodować mikrometryczne ruchy odchylające przepustnicę w obie strony, ustalając jej położenie.
służy z grubsza do regulacji obrotów biegu jałowego poprzez ustawienie stopnia otwarcie przepustnicy
yyyy no nie wiem ... nigdy nie probowalem , ale cos mi sie wydaje ze mozesz nie uruchomic auta ... nie bedzie ssania , a np gdy dasz gazu i puscisz to silnik moze zgasnac - i pewnie zgasnie ... zreszta co ja gadam w ogole , czy przepustnica w ogole bedzie dzialac ? wg mnie nie pojezdzisz bez tego ... ale w zyciu bym na cos takiego nie wpadl , zeby jezdzic bez ... a czemu chcesz to zrobic ?
kosztuje kilkaset zł a dopiero za tydzien biorę kasę yyyy smutna rzeczywistość....
myślę jednak, że o ssanie nie trzeba się martwić a reszta no nie wiem ale spróbuję jednak bez niego osobiście miałam tylko obawy co do prądu...zobaczymy.
a co nie dziala totalnie czy faluja ci obroty ? jestes pewna ze do wymiany ? moze wystarczy wyczyscic ... ja bym nie zaryzykowal ... poza tym jezeli w ogole uruchomisz samochod i bedzie jezdzil (ale nie sadze) to pewnie spalanie bedzie gdzies w kosmosie ... ale chyba nie pojedzie nawet ...