FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 200 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
sprzedaz auta 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "sprzedaz auta"   

michal8810
 Wysłana - 3 marzec 2010 13:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,2tygodnie temu kupilem stare auto.Teraz chcę go sprzedać ale dowód rejestracyjny nie jest na mnie bo jest na poprzedniego właściciela,a ja mam umowe z komisem od któego kupiłem to auto i umowe komisu z właścicielem auta który jest w dowodzie,moje pytanie brzmi:jak ja teraz będe sprzedawał to auto to daję dowód rejestracyjny auta który jest na poprzedniego właściciela i która umowe kupna sprzedazy mam przekazać?tą którą ja spisze z kupcem i umowe moją z komisem?czy umowe koisu z właścielem auta na ktory jest dowód?

Ygor
 Wysłana - 3 marzec 2010 13:35      [zgłoszenie naruszenia]

dajesz dowod i wszystkie umowy

michal8810
 Wysłana - 3 marzec 2010 14:13      [zgłoszenie naruszenia]

Czyli ja przekazuję nowemu nabywcy wszystkie umowy kupna sprzedaży w oryginale a sobie je moge skserować?czy moę dać ksera poprzednich umów?

Ygor
 Wysłana - 3 marzec 2010 14:20       [zgłoszenie naruszenia]

on bedzie potrzebował ich w oryginale - inaczej nie zarejestrują mu auta. tamte umowy możesz sobie skserowac , natomiast nowa spisujecie w dwoch egzemplarzach - nie wiem tylko jak jest z oswiadczeniem o zbyciu auta - skoro go nie rejestrowales to chyba nie ma takiej koniecznosci - zachowaj tylko koniecznie kopie wszystkich umow - zeby nie bylo ze koles po pijaku kogos zabije tym samochodem i bedzie na ciebie ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

sprzedaz auta

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL