| Autor |
"suv" |
|
|
land rover
|
|
Wysłana - 6 styczeń 2009 20:42 | zgłoś naruszenie regulaminu

przymierzam sie do zamiany swojego terenowego na jakiegos suva intersuje mnie ford ekspedition dosc imponujace autko ale ten silnik 4,8 wie kto ile to wybaka w trasie ??? rozne opinnie gosciu co to opycha na alegro zapewnia ze 12 litrow benzyny w trasie przy predkosci 90kmh ale cos czuje ze sciemnia....
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
szukajac raportow spalania tego modelu znalazlem cos takiego :
Średnie spalanie (w l/100km):
16.6
Maksymalne średnie spalanie (w l/100km):
24.7
Minimalne spalanie przy oszczędnej jeździe
14.6
jak dla mnie to jakis koszmar - nie bedac szejkiem nie pchalbym sie w to ... zeby dawalo to jakies swietne osiagi ... Ale to ma 11 s do 100km/h - dla mnie to po prostu amerykanskie nieporozumienie ... nie wspomne juz o takiej drobnostce jak parkowanie na miescie - ale skoro lubisz takie auta , to pewnie wziales to pod uwage ... |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
No ten expedition wyglada na amerykańska manufakturę, nie boisz sie tej amerykańskiej dokładnosci wykonania, spasowania elementów, kiepskich materiałów, luzów na kierownicy itp.
Nie lepiej szukać czegoś precyzyjnie wykonanego tzn. europejskiego/japonskiego?
|
|
emate
|
|
Myślę że 12 litrów na trasie nawet to dość pobożne życzenie...
moim zdaniem średnie spalanie trasa miasto to około 18-20 litrów dla tego auta.
|
|
|
land rover
|
|
16 l to nie tak duzo kieruje sie tym ze kiedys moj tata miał skode felicie kombi i ma rodzine w gorzowie wiec tam z nim jezdizlem jakis czas temu slyszalem w radiu ze na tym wiadukcie czy gdzies tam ale w gorzowie zginął ojciec i syn jadac wlasnie skodą pijany zakonnik jechal jakims micubiszi na czlowe poszli w gazecie lubuskiej byla awantura ze chcieli go dac do zakonnu zamknietego a nie do wiezienia itp odciagajac od tego ze zgineli ludzie a on przezyl... to moglem byc ja i moj tata teraz ojciec ma forda mavericka a ja land rovera nawet jesli mam zginac to zabiore ze soba chdzby takiego pijanego zakonnika poprostu zwiekszaja sie moje szanse przezycia tym sie kieruje a co do wymiany to mam zamiar zalozyc rodzine i w glowie mam drugi wypadek ktory slyszalem jak kobieta w ciazy zginela w oplu corsie wracajac z zakupow z hipermakretu jakis na czlowke bez uprawnien z nia poszedl oczywiscie tamten przezyl moze kots o tym slyszal bo to zapada w pamiec wiec na pytanie dlaczego to poprostu jest bezpieczny bo jest to bardzo potezne auto z dynamicznym silnikiem a luzy na kierownicy chyba w warsztacie da sie do zlikwidowac jak i wszystkie usterki ;) bezpieczenstwo szpan i wygoda paniwie ;] |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
fakt ze zwiekszasz swoje szanse , choc jak masz zginac to i ten potwor cienie uratuje ... jednak mozna znalezc bardziej zdrowo rozsadkowe wyjscie -mozesz znalezc takie duze auto w dizlu - pewnie nie bedzie amerykanskie bo amerykanie kiedys nie wiedzieli co to diesel , ale np taka toyota land cruiser czy cos rownie wielkiego i bezsensownego ... ale zawsze koszty utrzymania mniejsze |
 |
|
|
|
land rover
|
|
|
|
|
emate
|
|
mnie nie jara jazda autobusem, jakbym miał bać się wszystkiego to bym nie wychodził z domu, myślę kolego że twojego problemu nie rozwiąże "opancerzone auto" tylko specjalista w białym fartuchu...
|
|
|
land rover
|
|
|
|
|
Yelooon
|
|
a oglądaliście może odcinek TOP GEAR gdzie poazano jak wyglądają samochody po zderzeniu czołowym (chyba z murem). Prawda jest taka że LAND ROVER połamał sie w pół, pedały były przesunięte prawie pod siedzenie itp... przy tym samym teście Renault Megane wyszło bez szwanku, a land jakby większy i solidniejszy by się wydawał... Euro NCAP nie jest dla picu i tutaj wszystko traktuje sie na serio więc warto na te gwiazdki zwrócić uwagę.
pozdro
|
|
land rover
|
|
hmmmmm a ogladaliscie mode na sukces ?? cos yelooon bez urazy ale jakies bajdy nie stworzone ogladasz niekiedy wała sciemy bo koncern reno zasponsorował komus wakacje moze chodzilo ci o freelandera to moze... ale nie discovery czy defendera auto 3 tonowe na ramie solidna konstrukcja naprawiam go w serwisie land rovera i widze tam juz na czesci wraki ale stary gdzie dojscie do kierowcy to ze top jakis tam to wyemitowal to nie jest jakis wyznacznik jak dadza program o świętym mikolaju tez uwierzysz?? sam kiedys mialem wypadek disco w ziemie i bawilem sie w road nawet jeden silnik zatarlem bo do gory nogami nie ma smarowania jakby ktos nie wiedzial wiec jak slysze ze land rover discovery złamał sie wpół a jakies reno wyszło bez szfanku to głupoty wypisujesz albo oglądasz... |
 |
|