| Autor |
"suzuki gsxr 1000 k1 Porady techniczne" |
|
|
dooggy7
|
|
Wysłana - 9 kwiecień 2009 22:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam zostalem nabywca motoru jak wyzej w temacie jest to moj pierwszy motor taki wczesniej tzr i mam kilka pytan mam nadzieje ze bedziecie w stanie mi pomoc:)
1 jaki olej sie leje
2jakie filtry oleju
3 co ile sie wymienia olej
4 czy silnik i skrzynia maja osobne oleje czy razem
5 jakie swiece powinno sie montowac do tego modelu aha i moto ma 10tys przebiegu 2001 rok z gory dzieki za pomoc
| |
|
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
1. jezeli nie wiesz jaki jest olej teraz to bezpieczniej wlac polsyntetyk 10w40
2. filtrow sobie poszukaj na allegro
3. silnik i skrzynia oddzielnie
jakie swiece to nie wiem, ile teraz masz przejechane km?
|
|
|
dooggy7
|
|
no juz zamowilem wszystko tylko zastanawiam sie nad tym olejem bo nie wiem jaki sie leje wyczytalem gdzies ze 4t motul 300v lub 4t motul 5100 a co do oleju do skrzyni osbony to znaczy co inny do skrzyni sie leje czy ten sam tylko w inna DZIure:P dzieki za info |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
inny do skrzyni inny do silnika
|
|
|
Dibo22
|
|
olej jest ten sam do silnika i skrzyni, zresztą nie kojarzę rzędowego ściga, który miałby olej inny do silnika a inny do skrzyni, jak 10k przejechane to śmiało lej pełny syntetyk, ja mam gsx-r 600 K1 i leje motul 300V 10W 40, ale przy następnej wymianie przechodzę na 15W 50
P.S. Greku tak z ciekawości wymień mi jakikolwiek silnik rzędowy w motocyklu po 85 roku który ma zalewany osobno skrzynię osobno silnik bo nie kojarzę.
Zmieniony przez - Dibo22 w dniu 2009-04-12 12:35:59 |
 |
|
|
|
Dibo22
|
|
olej wymienia się dość często w tym modelu bo co 6000km, filtr oleju wymieniamy co 18k ale ja wymieniam za każdym razem jak wymieniam olej, świece co 24k, filtr powietrza za to rzadko bo czyścimy co 6k a wymieniamy co 18k, zawory sprawdzamy co 24k, łańcuch rozrządu ponoć potrafi wytrzymać 100k bez tłuczenia, ja mam nakręcone 54k i jeszcze go nie słyszę , pamiętaj o smarowaniu łańcucha średnio co 1000k |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
cos mi sie popieprzylo
Zmieniony przez - greku_806 w dniu 2009-04-12 16:20:24
|
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
A ja myślę, że najłatwiej sobie rzucić okiem do serwisówki  |
 |
|
|
|
dooggy7
|
|
olej wymieniony filter tez swiece rowniez .. chociaz stare byly dobre najwieksza beka bo duzo ludzi bylo ciagle telefony to zapomnialem korek spustowy zakrecic :D:D dobrze ze mialem liter nad to he ale bynajmniej przeplukane bylo:P:P:P i od razu proba mocy byla dzeki za info koledzy |
 |
|
|
|
bubba1983
|
|
witam :) mam problem z ladowaniem w moim gsxr,mysle ze to wina alternatora. jak moge to sprawdzic? czy moze to cos innego? z gory dziekuje |
 |
|
|
|
Dibo22
|
|
zmierz napięcie ładowania i napisz tutaj ile wychodzi, mierz na włączonych światłach |
 |
|