FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 295 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
ustawnienie fotela w landzie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ustawnienie fotela w landzie"   

land rover
 Wysłana - 6 styczeń 2009 13:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

elo mam 180cm wzrostu i nogi lekko ale zatrzymuja mi sie o kolumne kierownicy w discovery z 1996roku jak wysune fotel to jest pewien dyskomfort bo jade prawie na prostych rekach dobrze sie jedzie na bardziej ugietych lepeiej sie wciska sprzegło itd wygodniej ale mam kolana blisko deski <ponoc przy wypadku niebezpieczne> i jak wspomnialem zahacze czasemm o kolumne kierwonicy jak ma wygladac prawidlowe ulozenie fotela jaka odlegolsc kierownicy od klatki piersiowej

Ygor
 Wysłana - 6 styczeń 2009 14:20      [zgłoszenie naruszenia]

powiem ci ze kiedys tez byle zeschizowany mocno na tym punkcie - bo ciezko mi sie usadzic - jestem 2 cm nizszy od ciebie. co prawda nigdy nie jezdzilem autem o ktorym wspominasz ale poszukaj regulacji wysokosci fotela - w takim aucie chyba powinna byc - i opusc tak zeby ci bylo wygodnie i zebys nie zachaczal nogami - rece powinny byc lekko ugiete - zazwyczaj radza aby przy zetknieciu lopatek z fotelem (musisz byc oparty) wyciagasz reke na maksa wprzod wyprostowana , i powinienes dotykac nadgarskiem u szczytu koła kierownicy , noga przy maksymalnie wcisnietym sprzegle lekko ugieta (niemal wyprostowana). Wyprostowane rece , czy nogi w kolanach w czasie wypadku moga powodowac urazy stawów itd wiec zawsze msua byc lekko ugiete , tak jak piszesz nogi nie powinny miec kontaktu z deska , jednak jezeli wypadek bedzie tak silny ze deska na ciebie wtargnie to 5 cm chyba ci kolan nie uratuja - choc roznie moze byc - jak to mowia przezorny zawsze ubezpieczony

land rover
 Wysłana - 1 kwiecień 2009 16:24       [zgłoszenie naruszenia]

mniej więcej tak to wygląda kolana blisko deski ale jak odsune jeszcze troche przy całkowitym oparciu pleców o fotel będę jechał jak w F1 na prostych rękach.... lubie miec bardziej odchylony fotel wiec prostowanie opracia i odsunięcie fotela też odpada bo wygodniej jest bliżej min bo ciężko sprzęgło chodzi więc te ne necie opisane ustawienia też nie można odnieśc do wszystkich marek aut

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ustawnienie fotela w landzie

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL