| Autor |
"volvo v40 czy cos innego" |
|
|
lukaszllll
|
|
Wysłana - 30 październik 2008 14:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
wlasnie szukam samochodu dla siebie
ma byc to kombi bądź sedan
i mam do wydania ok 15tys zł ale chciałbym wydać jak najmniej
i mam do wyboru następujace auta
golf III
golf IV
volvo v40
cos innego?
no i najbardziej mi sie podoba to volvo, co o nim slyszeliście i czy warto? dodam ze ma full wypas i silnik 1,8 115KM
pozdro
| |
|
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
ja bym wziął volvo
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
W tej cenie mozna jeszcze poszukać np Passata B5, Vectrę B, Carismę, Lagunę. Jak chcesz najmniej kasy wydac to najtańsza bedzą "siostrzane" carisma i laguna.
|
|
lukaszllll
|
|
przeciez carismy brat to v40
francuzkich aut nie chce bo sie psują podobno
auto chce miec jak najlepsze wiec najprawdopodobniej kupie albo wypasionego golfa III bądź ubogiergo golfa IV a moge tez wybrac wypasione v40, co myslicie o tym aucie? |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
Volvo V40- mój ojciec ma takiego- 1998r. 1,9 TD. Kupiony ponad rok temu za 15,250 (udało nam się). Sprowadzony z włoch. Stan naprawde idealny, wersja 4el. szyby, lusterka, drewno, Radio Wieża....
co do silnika- żadnych zastrzeżeń, samochód w chwili obecnej ma przejechane 170 000 i nic sie z nim nie dzieje. spalanie rzędu 5,5l/100km przy masie własnej ~1500kg to naprawde dobry wynik. Rekord to 4,7l/100km na trasie przy prędkości 110km/h. Blacha extra- podwójny ocynk, podłoga pod silnikiem, w środku cisza.
Jedyna wada to ta skrzynia która jest cholernie nieprecyzyjna i niekiedy sa problemy ze wrzuceniem piątki. Jak najbardziej polecam!
pozdro
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
lukaszllll
|
|
1. drewno w kabinie jest platikowe czy prawdziwe?
2. przeciez on nie ma 1500kg? co Ty ma chyba cos ok 1200kg bądź mniej
3. to jest wkońcu klasa golfa czy passata, kompakt czy klasa średnia?
4. polecacie to auto bardziej niz np golfa IV? mimo ze jest sporo droższy, przyjemniej sie jezdzi niz golfem 3, golfem 4? |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
1)Drewno w środku jest plastiokowe.
2)1,8 16V waży 1370kg.
3)Jak dla mnie to jest klasa srednia, bo nie odbiega wizualnie od powiedzmy vectry czy tam carismy.
4)Golf 3 to trochę już przeżytek i wolał bym Volvo natomiast porównując z Golfem IV brał bym czwórkę bo wizualnie i ze względu na design środka jest epokę do przodu jak dla mnie
|
|
lukaszllll
|
|
1. platik to dlaczego to nazywasz drewnem, myslalem ze naprawde jest drewno taki szjs? tandeta?
3. aha a jesli chodzi o wielkość to odbiega od vectry b v40 to jest raczej astra czy vectra w wiki piszą ze to klasa niższa średnia czyli C, kompakt
4. aha wiec golf mk4 wg Ciebie jest o epoke wyżej tz lepiej sie jezdzi? i przyjemniej a v40 jest przestarzale tak jak golf mk3? |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
No spotkałem, się własnie z określeniami ze to klasa C, moze i trochę racji w tym jest bo to taki compact w sedanie coś jak octavia czy bora. Nie prowadziłem nigdy S/V40 ale wizualnie golf mi bardziej podchodzi i prowadzi się też fajnie golfem III sie trochę najeździłem i co moge powiedzieć silniki trwałe co prawda ale mało żwawe jak na swoja pojemność, blacha dobra ale zawieszenie strasznie miękkie i buja jak na morzu wnetrze kiedyś moze i do gustu przypadało teraz te plastki rażą.
Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-10-31 11:27:47
|
|
lukaszllll
|
|
golf 3 buja? podobno to najtardsze auto na świecie wiec jak moze miec miękkie zawieszenie |
 |
|