FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 236 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
wydech? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "wydech?"   

paradoox
 Wysłana - 24 wrzesień 2008 18:38        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam

Niedawno kupilem peugeota 306 rocznik 2000.. 1,6 litra 90 koni. Ale do rzeczy.. Na niskich obrotach tzn. DO 2 tysiecy wydaje dziwny glos.. Ciezko mi okreslic co to jest i skad on sie wydobywa.. podejzewam ze z wydechu ale nie znam sie na tyle zeby byc pewnym. Moglibyscie poradzic co to moze ewentualnie byc?

Dzwiek ten tez jest trudny do opisania ale wyrazniej inaczej chodzi do 2 tys obrotow. Powyzej chodzi normalnie. Dodam takze ze wczesniej chodzil dobrze.. Halas dokucza mu od jakis kilku dni i zauwazalny jest na kazdym biegu.

Kisielu
 Wysłana - 27 wrzesień 2008 08:47      [zgłoszenie naruszenia]

jak podejrzewasz ze to wydech to wlez pod samochod i obczaj czy nie ma jakiejs dziury. latwiej tobie to zrobic niz np. mi

[___=O%)O=/___]

paradoox
 Wysłana - 28 wrzesień 2008 15:33      [zgłoszenie naruszenia]

no wiem wiem ale pytam co to jeszcze ewentualnie moze byc jesli nie to ?

czarny0705
 Wysłana - 28 wrzesień 2008 20:26      [zgłoszenie naruszenia]

Dziwny głos, nie napisałeś jaki, jeżeli metaliczny to może być osłona na katalizatorze która wpada w rezonans, jeżeli w silniku (co mało prawdopodobne gruby stuk) panewka na korbowodzie. W 306 warto ustawić zaworki bo są ręcznie regulowane znacznie poprawiają kulturę silnika

paradoox
 Wysłana - 29 wrzesień 2008 12:40       [zgłoszenie naruszenia]

nie napisalem jaki to dzwiek poniewaz trudno jest mi to okreslic ale najlepiej pasuje wlasnie metaliczny.. dzieki wielkie za pomoc

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wydech?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL