Wysłana - 19 listopad 2009 20:30 Przeniesiona przez AliBabus z działu 'Samochody, porady i opinie'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!!! Jaki może być powód tego że czasami wywala mi wode z chłodnicy? dzieje się to żadko czasem to 200 kilometrów a czasem 1000, auto wtedy traci obroty ale po zgaszeniu i ponownym uruchumieniu wszystko wraca do normy. auto jest na mono wtrysku,
myslałem że przegrzewam auto ale występuje to przy 110 stopniach jak i przy 80 a silnika raczej nie przegrzewam nigdy nie zauważyłem żeby temperatura wyszła po za 110 stopni. płynu wywala nie więcej jak 200ml. może to wina korka od chłodnicy? co sądzicie na ten temat? uszczelka pod głowicą? ani w płyn z olejem się nie miesza i odwrotnie tak samo. stan oleju od wymiany do wymiany się nie zmienia(20K km). jedynie co zauważyłem to gdy temperatura powietrza spadnie do około zera to dosyc mocno dymi białym dymem ale to chyba od gazu tak jest(jak sie nie myle).
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-11-19 20:39:33
Skoro nie widać wycieków to pewnie jw będzie to korek od zbiornika. Nie trzyma ciśnienia.