Wysłana - 22 październik 2007 16:09 Przeniesiona przez serekkox z działu 'Porównania pojazdów'. | zgłoś naruszenie regulaminu
witam panśtwa seredcznie przymierzam sie w niedalekiej przyszłości do zakupu audi lub passata 2,5 tdi moje pytanie to przy jakim przebiegu czeba robić rozrząd z rolkami i napinaczami i ewętualny koszt zdaję sobiie sprawę ze wcale nie mały i ewętualne usterki wustępujące w tych modelach mówimy to 2000-2002 roku produkcji. z góry dziękuje i oczekuje pomocy z państwa strony
to nie zalezy od przebiegu ale od stanu jak sie troche znasz to usłyszysz ze trzeba wymienic
lub tez odrazu po kupnie auta najezałoby wymienic wszystkie takie ******ły..
koszt mi sie wydaje ze w warszatcie jak nie masz znajmoego to zedra z Ciebie... napewno mysle ze około 2-2,5koła
Przy tych silnikach montowali dziadowskie pompy BOSCH'owskie, które wysrywają się strasznie, 180 000 km przebiegu to max dla takiej pompki, elektronika w nich pada jak muchy, przyczyny nie ustalono, koszt to min. 2000 zł a 3000 tez nie powinien dziwić, więc uważaj, najlepiej szukaj model z pompką po regeneracji wtedy ponoć już mniejsze szanse na awarię.