| Autor |
"zx-6r 2001/2002 vs cbr600f 1999/2000" |
|
|
sleepy5
|
|
Wysłana - 17 sierpień 2007 20:12 | zgłoś naruszenie regulaminu
Siemanko. Stoje przed kupnem kawasaki ninja zx6r 2001-2002 badz hondy cbr600f 1999,2000. I to pytanie kieruje do osób ktore miały stycznosc z tymi motorami(nie do osob ktore jezdza na rometach i w takich sprawach sie wypowiadaja) chcialbym poznac opinie.Na marginesie dodam ze to ma byc moj drugi moto(1st gsx600f)..wizualnie podoba mi sie bardziej ninja ale tu chodzi raczej bardziej o walory uzytkowania, bezawaryjnosc...
pS. Greku..2,5mc pochulalem na 'jajku'..całkiem miło..fajnie buczał(micron)..ale klient sie znalazl i bye bye...i mam chrapke teraz na cos z tematu :)
 |
|
|
|
sleepy5
|
|

owa ninja
|
|
|
sleepy5
|
|

owa CBR
|
|
|
MAJSTER16
|
|
ja jeszczez jezdze teraz skuterem- ale znam kolesia który ma takie CBR i jest zadowolony- wstawia jej niesamowicie- na pewno tak nie bedziesz jezdzil jak on wiec mysle ze wytrzymaly sprzet (zebys nie musial mowic :"a skad wiesz przydupasie ze nie jezdze lepiej od niego??"- powiem ze ma 7 miejsce w polsce we freestyle'u) ninja fajna ale slyszalem(!) ze awaryjna jak na tej klasy moto i drogie czesci.
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
Ogólnie ja mam niedługo zamiar kupić właśnie taką ninję. Też myślałem nad F4 i podobnymi motocyklami i jednak wybór padł na Kawasaki. Chociażby dlatego, że ta Honda wydaje mi się brzydka. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia. Jeśli chodzi o awaryjność, to wcale nie uważam, żeby Honda była lepsza od tej Kawy. Wszystko zależy od tego w jakim stanie kupisz, a stereotypy na temat Kawasaki sobie można w dupe wsadzić, bo większość problemów zniknęła z pojawieniem się nowego modelu w 98 (bodajże) roku. |
 |
|
|
|
sleepy5
|
|
Tez słyszałem ze od 98 juz nie cierpi na bolaczki poprzedniego modelu,ja chce kupic ta wlasnie z fotki...2001 ew jak wpadnie to 636 z 2002 ale tez w tym samym malowaniu..Kawa jakos bardziej mi sie podoba...
|
|
greku_806
|
|
|
|
Mowilem ze nie pozalujesz
Ja bym wybral Ninje, jest lzejsza, bardziej zwrotna i ma ladniejsza stylistyke, no i jest mlodsza
|
|
|
sleepy5
|
|
i tez tak własnie zrobie :)...ninja decyzja podjeta, jeszcze tylko na zakupy do intermotors :) 2,5k:/ ale nie załujemy na kask, kurtke i rekawice :).chcialem AC wziac na ninje ale cena mnie zabili....jako ze mam 21 lat, 0 znizek, to jak ta ninja 15k bedzie warta to AC składka 1900zł...chyba zainwestuje poprostu w alarm i blokade tarcz :)...heh
|
|
greku_806
|
|
|
|
AC dobra rzecz, kiedys tez wykupie
|
|
|
MAJSTER16